Şahenk yine sattı: Bu kez marinaları elden çıkardı

Şahenk yine sattı: Bu kez marinaları elden çıkardı

Bankalarla 2.3 milyar dolarlık yapılandırma sürecini tamamlayan Doğuş Grubu, varlık satışına devam ediyor.

Şahenk yine sattı: Bu kez marinaları elden çıkardı
16px
24px
17.01.2020 09:11
ABONE OLgoogle

Sahip olduğu çok sayıda otel, şirket ve varlığı son yıllarda elden çıkarmasıyla, iş dünyasının gündemine oturan iş insanı Ferit Şahenk bu kez üç ülkedeki marinalarını sattı.

Finans Gündemi'nin haberine göre, Şahenk bankalarla 2.3 milyar dolarlık yapılandırma sürecini bitirdi. Doğuş Grubu, varlık satışına bu kez marinalarla devam etti.

Hem Türkiye hem de ülke dışındaki pek çok otelini satan Doğuş Grubu'nun sahibi Şahenk, Dubai, Yunanistan ve Hırvatistan'da sahip olduğu 10'u aşkın marinayı Avrupa'nın bilinen fonları arasında yer alan CVC Capital'e sattı. 

Anlaşmanın önümüzdeki günlerde tamamlanması tahmin ediliyor.

Habere göre, Şahenk, İspanya’nın başkenti Madrid’deki lüks otel Villa Magna’yı Meksikalı RLH Properties’e 2018’de 210 milyon euroya satmıştı. Ardından ABD’ye yönelen Şahenk Miami’deTommy Hilfiger ile ortak olduğu Raleigh Hotel’i 103 milyon dolara iş adamı Serdar Bilgili’ye, İstanbul’daki otelini ise ortağı Nusret Gökçe’ye 50 milyon euroya devretmişti. 

Ferit Şahenk daha önce de 2019'da Boston'da açtığı restoranı Nahita'nın kapısına kilit vurdu.

Şahenk'in memleketi Nevşehir'in antik çağdaki adını verdiği restoranın kapısında “Permenatly closed” (Kalıcı olarak kapalı) yazdığı öğrenildi.

Türk mutfağının yanı sıra Japon ve Peru yemekleri de sunan Nahita, Bay Village bölgesindeki 100 Arlington Street’te bulunuyordu.

Ferit Şahenk geçen yıl Nahita için Liquid Art House’un sahibi Ruta Laukien ile anlaşmıştı.

Liquid Art House’a ortak olan Şahenk, buranın ismini Nahita yapmıştı. Restoran geçen yıl Tasarım Ödülü’nü kazanmıştı.

ABD’de ortağı Nusret ile açtığı restoranlarla büyüyen Şahenk, sahibi olduğu Miami’deki Raleigh adlı otelini Bilgili Grubu’nun da ortak olduğu bir konsorsiyuma 103 milyon dolara satmıştı.

İstanbul Karaköy Limanı’nda inşâ edilen Galataport projesinin maliyeti dolar kurunun son iki yılda yüzde 55 artması ile yükseldi.

İnşaatın gecikmesi ve limanının hizmete girmemesi sebebiyle Şahenk’in bankalardan yeni bir erteleme daha talep ettiği, bankaların da grubun borçlarını azaltmasını istediği biliniyor.

Şahenk’in de borçlarını azaltmak için otel ya da yemek sektöründeki şirketlerini sattığı belirtiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde