Şahenk-Özyeğin ortak oldu! Londra'daki ilk Türk sermayeli yatırım bankası açıldı

Şahenk-Özyeğin ortak oldu! Londra'daki ilk Türk sermayeli yatırım bankası açıldı

Başbakan Binali Yıldırım, Londra'daki ilk Türk sermayeli "DOME Group" yatırım bankasının açılışını yaptı.

Şahenk-Özyeğin ortak oldu! Londra'daki ilk Türk sermayeli yatırım bankası açıldı
16px
24px
27.11.2017 07:31
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım, Londra'daki ilk Türk sermayeli "DOME Group" yatırım bankasının açılışında yaptığı konuşmada, "dome" kelimesinin Türkçe karşılığının "kubbe", "çatı" ve "kuşatan" anlamına geldiğini söyledi. 

Londra'daki ilk Türk sermayeli yatırım bankasının açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Yıldırım, "Bu yatırım bankası ile yapılacak faaliyetlerde başta ekonomimiz olmak üzere bu işe parasıyla, vaktiyle, nakdiyle katkı sağlayan Doğuş Holding, FİBA Holding ve diğer ortaklar gereken faydayı sağlayacaklar. Hem kendileri hem de ekonomimiz kazanacak. Bir ilk olması dolayısıyla diğer yatırımcılara örnek teşkil edecek." dedi.

Başbakan Yıldırım, daha sonra Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile kurdele keserek, bankanın açılışını gerçekleştirdi.

Hüsnü Özeyeğin ve Ferit Şahenk ortaklığıyla Türk yatırım bankacılığından Londra hamlesi

İngiltere'deki ilk Türk sermayeli yatırım bankası olan Dome Group açıldı. Yatırım bankasının ana ortakları, Hüsnü Özyeğin ve Ferit Şahenk.

KİMLER YÖNETECEK?

Şirketin kurucu ve yönetici ortakları ile Yönetim Kurulu, Ergun Özen (eski Garanti Bankası Genel Müdürü), Çağlayan Çetin (eski Goldman Sachs Türkiye Genel Müdürü), Murat Özyeğin (FİBA Grubu Yönetim Kurulu Üyesi), Süleyman Sözen (Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı), Rachid Mohamed Rachid (Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Üyesi) gibi Türk bankacılık ve global yatırım bankacılığı sektörünün deneyimli ve başarılı isimlerinden oluşuyor.

DOME NE AMAÇLIYOR?

Dome, ana misyonunu, uzun vadeli yabancı sermaye yatırımlarını Türkiye'ye çekmek, küresel ölçekte uluslararası yatırım çevrelerinde Türkiye ve Türk şirketlerinin çıkarlarını korumak, yatırım merkezleri ve Türk şirketleri arasında bir köprü kurmak şeklinde belirledi. Dome Türk Yatırım Ajansı da Turquality ve Eximbank'la eşgüdüm içinde ve bütünleşmiş bir anlayışla çalışmayı hedefleyerek Türkiye'deki stratejik ihracat sektörlerine yatırım akışını hızlandırmaya çalışacak.

3 FAALİYET ALANI

Dome Group, faaliyet alanlarını şu üç başlıkta sıralıyor:

1) Kredi fonu: yatırımcı taahhütlerimizi (mevcut: $300 milyon – önümüzdeki 3 yıl içinde hedeflenen fon büyüklüğü: $1 milyar), Türk şirketlerinin ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde hazırlanan özel borç ve sermaye finansmanı çözümleri geliştirerek etkin şekilde kullanmak.

2) Şirket yatırım hizmetleri: alım, satım, birleşme ve devralma işlemlerinde şirketleri destelemek, finansal ve stratejik danışmanlık sunmak.

3) Sermaye piyasaları: Türk firmalarının uluslararası borç ve sermaye piyasalarına erişimlerini kolaylaştırmak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde