Sağlık Bakanlığı karantina süresini düşürdü

Sağlık Bakanlığı karantina süresini düşürdü

Sağlık Bakanlığı, Covid-19'un yakın temaslılarında karantina süresini 10 güne düşürdü. Öte yandan, İçişleri Bakanlığı corona virüsü tedbirleri kapsamında paket servis saatlerinde değişikliğe gitti.

Sağlık Bakanlığı karantina süresini düşürdü
16px
24px
07.12.2020 14:51
ABONE OLgoogle

Sağlık Bakanlığı, Covid-19'un yakın temaslılarında karantina süresini 10 güne düşürdü.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada “Yakın temaslı kişilerde karantina süresi değişti. Karantina dönemi süresince herhangi bir semptom gelişmeyen kişilerin karantinası, PCR yapılmaksızın, 10'uncu günün sonunda biter. Ancak bu kişiler toplumda uyulması gereken tedbirlere devam ederler. Ayrıca yakın temaslı olan ve izlem süresince semptom gelişmeyen kişilerde, PCR testi sonucuna göre 7'nci günün sonunda karantina sonlandırılabilir” denildi.

PAKET SERVİS SAATLERİNE DÜZENLEME

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı corona virüsü tedbirleri kapsamında paket servis saatlerinde değişikliğe gitti.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Lokanta, restoran, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları; hafta sonları 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis şeklinde, hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis şeklinde, hafta içi 20.00-24.00 saatleri arasında ise telefonla ya da online sipariş yoluyla paket servisi şeklinde hizmet sunabilecek."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde