Sağlık Bakanı ‘aracı yok’ demişti! Çin aşısından 'Keymen' çıktı

Sağlık Bakanı ‘aracı yok’ demişti! Çin aşısından 'Keymen' çıktı

Türkiye'ye bir kaç gün içinde gelmesi beklenen Çinli Sinovac şirketinden sipariş edilen corona virüsü aşılarının görüntüleri yayınlandı.

Sağlık Bakanı ‘aracı yok’ demişti! Çin aşısından 'Keymen' çıktı
16px
24px
29.12.2020 08:09
ABONE OLgoogle

Aşılar üzerinde yazan 'aracı firma' ise dikkat çekti. CHP'li Murat Emir, "Bakan, 'Aracı yok' demişti. Oysa bugün gelen fotoğrafta kolilerin üzerinde Keymen yazdığını görüyoruz" diye tepki gösterdi.

Çinli Sinovac şirketinden sipariş edilen corona virüsü aşısının bir kaç gün içinde Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Türkiye’ye gelecek CoronaVac aşısının üretildiği merkez görüntülendi. CRI Türk ekibi, Pekin’de aşının üretildiği merkezi görüntüledi.

Çin'den aşı getiren aracı şirket Keymen'in avukatı aşı için gönüllü olmuş

FİRMA İSMİ YER ALDI

Görüntülerde ise dikkat çeken bir detay yer aldı. Daha önce ilaçların getirilmesinde aracı kullanılmayacağı açıklanmasına rağmen paketlerin üzerinde ‘Keymen’ firmasının adının yazıldığı görüldü.

CHP’Lİ VEKİLDEN TEPKİ

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya tepki gösterdi. Emir, şu ifadeleri kullandı;

*Sağlık Bakanı’na aylardır “Çin aşısında aracı firma olacak mı?” diye soruyoruz. Keymen İlac’ın aşıyı getirdiğini söylediğimizde de Bakan, “Aracı yok” demişti.

*Oysa bugün gelen fotoğrafta kolilerin üzerinde Keymen yazdığını görüyoruz. Bir kere de söylediğiniz doğru çıksın.

KEYMEN İLAÇ KİMİN?

Keymen İlaç’ın sahibi ise iş insanı Canberk Alagöz. Ankara merkezli şirketin sermayesi 15 milyon lira ve faaliyet konuları arasında aşı hammaddesi ithalat ve ihracatı da bulunuyor.

Alagöz, 16 Eylül 2020 tarihinde yaptığı açıklamada ‘aşının Türkiye'de teknoloji transferinin yapılması ve ülkemizde üretimi için Sağlık Bakanlığı'nın öncülüğünde Çin ile Türkiye'nin önemli bir işbirliği içerisine girdiğini’ belirtmişti.

Iğdırlı olan Alagöz ayrıca Iğdır Devlet Hastanesi’ne CR (Covid-19 testi) laboratuvarı için hibede bulunmuştu.

Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde