Sağlık Bakanı Koca'nın eski hastanesinde skandal: Çalışanlar zorunlu ücretsiz izne çıkartıldı

Sağlık Bakanı Koca'nın eski hastanesinde skandal: Çalışanlar zorunlu ücretsiz izne çıkartıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın eski sahibi olduğu Medipol Hastanesi'nde doktor, hemşire ve temizlik çalışanları dışındaki tüm personel zorunlu olarak yıllık izne, yıllık izni olmayanlar ise ücretsiz izne çıkartıldı.

Sağlık Bakanı Koca'nın eski hastanesinde skandal: Çalışanlar zorunlu ücretsiz izne çıkartıldı
16px
24px
24.03.2020 12:43
ABONE OLgoogle

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın eski sahibi olduğu Medipol Hastanesi'nde işçiler ücretsiz izne çıkarıldı.

Halktv'den Ali Isıyel'in haberine göre, hastanede doktor, hemşire ve temizlik personeli dışındaki sağlık emekçileri senelik izne çıkartıldı.

Senelik izni olmayan personeller zorunlu ücretsiz izne çıkartılırken; senelik izni bu süreçte bitenler de izinlerinin bitiminde ücretsiz izinli olarak devam ettirilecek.

Bir personel; doktor, hemşire ve temizlik personeli haricindeki diğer çalışanların ikinci bir emre kadar varsa senelik izinlerinin kullandırıldığını, senelik izinleri yoksa veya bu süreçte biterse de ücretsiz izinli sayılarak izne çıkartıldıklarını belirtti. 

Yasalarda ise "ücretsiz izin" diye bir kavram bulunmuyor. İşçi, ücretsiz izne çıkmayı kabul ettiği bir belgeyi imzalamadığı sürece, bir haftalık ücretsiz iznin sonunda tazminatını alarak işten ayrılma hakkına sahip oluyor.

Türkiye'nin her yanında artıyor

Türkiye'nin her yanında, özellikle yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla birlikte patronların "ücretsiz izin" uygulaması giderek artıyor. Kanuna aykırı uygulamaların cezalandırılmaması ve dar gelirli işçilerin daha sonra tekrar iş bulamamaktan korkmasından alınan cesaretle bu uygulama yaygınlaşıyor.

Kaynak: HalkTV

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde