Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Yeni vaka sayımız 47

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Yeni vaka sayımız 47

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada vaka sayısının 47 olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Yeni vaka sayımız 47
16px
24px
17.03.2020 07:14
ABONE OLgoogle

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurtdışı teması risk olmaya devam edecek” açıklamasında bulundu. 

Bilim Kurulu’nun toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Bakan Koca, “Şu ana kadar herhangi bir can kaybı söz konusu olmadı. Bu olmayacağı anlamına gelmez. Çünkü bu süreçte solunum sıkıntısı olan hastalarımızın olduğunu söylemek istiyorum” diye konuştu.  Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs testi pozitif çıkan yeni vakalarımız var, 6 ülkeye daha uçuş yasağı getirildi

KİT TÜM İLLERE GÖNDERİLECEK

“Sahte bir belgenin” üretilip, yayıldığını ve kamuoyuna “gizli” diye sunulduğunu belirten Koca, “Tümüyle uydurma. Paniği amaçlayan yalan haberlerle mücadele, virüsle mücadelenin bir parçasıdır” dedi.

Bilim Kurulu’nda alınan yeni öneriler olduğunu söyleyen Koca, koronavirüs tanı testlerinin sayısının artırılacağını, 6 olan laboratuvar sayısının hafta sonuna kadar 16’ya çıkarılacağını, hızlı sonuç veren kiti ise bütün illere vereceklerini açıkladı.  

Uçuş yasağı olan ülkelere İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirliklerinin eklendiğini söyleyen Koca, “Yarın (bugün) 08.00 itibarıyla 6 ülkeyle daha uçuşları yasaklıyoruz. Böylece uçuş yasağı uyguladığımız ülke sayısı 20’ye çıkmış oldu” dedi. Bazı hastanelerde hizmetlere ara verildiği yönündeki soruya ise Koca, “Hiçbir kurumumuzda acil veya polikliniğe gelen hiçbir hastamızı geri çevirme noktasında bir yaklaşım içerisinde olmayız, olamayız” ifadelerini kullandı. Türk Tabipleri Birliği’nin “ekipman eksikliği” olduğu yönündeki açıklamasını değerlendiren Koca, “Algıyı farklı bir noktaya çekebilecek davranışı maksatlı buluruz. Maske ve hızlı kit, hastanelerimiz ve üniversitelerimizde ücret talep etmeden yeterli miktarda olacak. Bizzat kendim, ilgili firmalarla görüşerek bu konuyu netleştirdiğimizi ifade etmek isterim” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise sosyal medya hasabı üzerinden, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kapsamlı bir eşgüdüm toplantısı yapılacağını ve atılacak adımlarla ilgili kamuoyunun bilgilendirileceğini açıkladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde