Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs testi pozitif çıkan yeni vakalarımız var, 6 ülkeye daha uçuş yasağı getirildi

Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs testi pozitif çıkan yeni vakalarımız var, 6 ülkeye daha uçuş yasağı getirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs testi pozitif çıkan yeni vakalarımız var, 6 ülkeye daha uçuş yasağı getirildi
16px
24px
16.03.2020 20:34
ABONE OLgoogle

Test sonucu pozitif çıkan yeni vakalar olduğunu, devam eden analiz çalışmaları nedeniyle toplam sayıyı ilerleyen saatlerde duyuracağını belirten Koca, 6 ülkeye daha uçuş yasağı getirildiğini de sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 

Koca, yarın 08.00 itibarıyla İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçuşların yasaklanacağını aktardı.

"Çok geçmeden normal hayatlarımıza dönmüş olacağız"

Bakan Koca, koronavirüs nedeniyle şu ana kadar herhangi bir can kaybı olmadığını belirterek, "Bu, olmayacağı anlamına gelmez. Çünkü solunum sıkıntısı olan hastalarımız var." diye konuştu. 

Koca, şöyle devam etti:

"Bugünler böyle sürüp gitmeyecek, çok geçmeden normal hayatlarımıza dönmüş olacağız" diyen Koca, şunları kaydetti:

- Halkımızın sağ duyusu, devletimizin organizasyon gücü kadar önemlidir. 

- Laboratuvar sayımızı 16'ya çıkaracağız. Ayrıca hızlı sonuç veren kiti ülkenin tüm illerine böleceğiz, hızlı sonuç verecek. Yani test daha hızlı yapılacak.

- 184 SABİM Hattı sayesinde mümkün olduğu kadar halkımızın evlerinden çıkmamalarını istemiş olacağız.

- Pozitif çıkan yeni vakalarımız var, ancak henüz analiz edilmekte olan numunelerimiz mevcut. Bu akşam toplam vaka sayısını açıklayacağım. Gece 12'den önce açıklamış olurum.

- Şu anda koronavirüs dolayısıyla herhangi bir can kaybı olmadı. Ama olmayacağı anlamına gelmez, solunum sıkıntısı çeken hastalarımız var.

- 6 ülkeye daha bir süre sefer yapılmayacak. İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve BAE’ye uçuş yasağı getirildi. Uçuş yasağı getirilen ülke sayısı 20 oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde