Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun katil zanlılarından ikisi yakalandı!

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun katil zanlılarından ikisi yakalandı!

Bakırköy’de bir balık restoranında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde “şüpheli” sıfatıyla aranan 5 failden 2’sinin yakalandığı öğrenildi.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun katil zanlılarından ikisi yakalandı!
16px
24px
27.01.2022 10:54
ABONE OLgoogle

Beşiktaş eski yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na silahlı saldırıya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.

Beşiktaş eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Yeşilköy'de ortağı olduğu restoranda uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.

Cinayete ilişkin soruşturma İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube'ye devredildi. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, olaya karıştığı tespit edilen 5 şüphelinin kimliğini tespit edildi.

Zanlılardan ikisi Organize Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Saldırıda hayatını kaybeden avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na 7 el ateş etmişler...

İddiaya göre Beşiktaş eski yöneticisi Mahmutyazıcıoğlu, ortağı olduğu restoranda otururken, içerideki iki kişi saat 00.30 sıralarında 42 yaşındaki avukatı masasına çağırdı.

ÖNCE TARTIŞTILAR SONRA ATEŞ ETTİLER

Şüphelilerden biri silahını çekerek, masalarına gelen Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun bacağına ateş etti. Ardından silahını doğrultarak bir el daha ateş etti.

Mahmutyazıcıoğlu, saldırganlardan kurtulmak için dışarıya çıkmaya çalıştı. Ancak şüpheliler ateş etmeye devam etti.

SALDIRININ SEBEBİ: ALACAK-VERECEK MESELESİ

 

Polis, yaşanan olayın bir alacak verecek meselesinden kaynaklandığını belirledi.

İddiaya göre avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu iki kişi arasındaki alacak verecek konusuna aracılık ediyordu.

Yaşanan olayda aracılık yaptığı iki grubun anlaşmazlığından kaynaklandığı öne sürüldü. Polis ekiplerinin olayın sebebini tespit etmesinin ardından iki şüpheli daha belirlendi.

İKİ ŞÜPHELİ YAKALANDI

Gece boyunca çalışan polis ekipleri kimliği belirlenen altı şüpheliden ikisini gözaltına aldı. Şüphelilerden birinin saldırıya doğrudan karışan isimlerden olduğu belirtildi. Diğer firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

FİKRET ORMAN'LA YEMEK YEDİ

Öte yandan Mahmutyazıcıoğlu'nun saldırıdan iki saat önce Beşiktaş’ın eski başkanlarından Fikret Orman‘la yemek yediği öne sürüldü. Orman, restorandan ayrılırken Mahmutyazıcıoğlu'nun işleriyle alakalı olarak restoranda kaldığı belirtildi.

YİNE AYNI MEKAN YİNE AVUKAT CİNAYETİ

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun vurulduğu restoranda 2017'de uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan'ın avukatı Kudbettin Kaya öldürülmüştü. 

Uzi tipi otomatik silahla öldürülen Kaya, tehdit aldığını öne sürmüştü. O cinayette de Naci Şerif Zindaşti'nin ilişkisi olduğu öne sürülmüştü.

Avukat Kaya, Mahmutyazıcıoğlu'nun sahibi olduğu balık restoranında arkadaşlarıyla yemek yediği esnada içeriye giren kimliği belirsiz bir kişi tarafından oturduğu yerde vurularak öldürülmüştü.

"5-6 EL SİLAH SESİ DUYUP MASANIN ALTINA DOĞRU EĞİLDİM"

Olayda yaralanan aynı zamanda da görgü tanığı olan Tınaz Özdemir, "Hatırladığım kadarıyla olaydan 1 saat kadar önce olayın geçtiği restorana iş arkadaşlarımızla gitmiştim. Şüphelendiğim bir durum olmadı. Aniden silah seslerini duydum ve masanın altına doğru eğildim. 5-6 el silah sesi duydum, son kurşun da ayağıma isabet etti. Saldırganı gördüm ama eşkalini anlatamam. Yüzü kapalıydı hiçbir şey göremedim. Olaydan sonra 2 ay evde tedavi gördüm. Olayla ilgili hiçbir bilgim yok. Zaten adı geçen hiç kimseyi de tanımıyorum" beyanlarında bulunmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde