Sadettin Saran'ın hedefi İTO'ya değil TOBB'a başkan olmakmış

Sadettin Saran'ın hedefi İTO'ya değil TOBB'a başkan olmakmış

İTO’daki seçimlerde sürpriz şekilde adı geçen iş insanı Sadettin Saran’ın İTO Başkanlığı için değil TOBB Başkanlığı için çalıştığı söyleniyor

Sadettin Saran'ın hedefi İTO'ya değil TOBB'a başkan olmakmış
16px
24px
14.10.2022 09:47
ABONE OLgoogle

Sadettin Saran yakın zamanda yaptığı bir medya sohbet toplantısından medyaya yansıyan açıklamalarında da İTO Başkanlığı için yola çıkmadığını, İTO Meclisinde sektörünün sözcüsü olmak istediğini vurgulamıştı.

Dünya'dan Sadi Özdemir'in yazısı şöyle:

"Bu konuda konuştuğum önemli bir siyasetçi, Saran’ı TOBB Başkanlığı için İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in cesaretlendirdiğini söyleyince konuyu araştırmaya değer buldum.

Altılı Masaya yakın iş insanlarına bu bilginin doğruluğunu sorduğumda biri, “Kısa süre önce Saran’a yakın bir gazeteci dostum bu konu için bana geldi ve ‘TOBB için destekler misiniz abi’ diye sordu ama ben bir anlam verememiştim. Şimdi sen sorduğuna göre konuyu Ankara’dan kontrol edip sana bilgi veririm” dedikten 3 gün sonra Ankara dönüşü beni aradı ve şunları aktardı:

“Evet, Saran’ın, İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı ile temasları olmuş. Meral Hanım da kendisini partiye katılması için davet etmiş. O da ‘ben siyasete girmeyi düşünmüyorum’ deyince Meral Hanım da ‘O zaman seni başka yerlerde görelim’ demiş.”

Bu bilgi üzerine, Altılı Masaya yakın bir başka iş insanı “Saran’ın İTO ya da TOBB’da şansı ne olabilir” diye sorduğumda ise “Böyle bir çabanın iki koltukta da hiç şansı olamaz. Bu kurumlarda özellikle de TOBB’da seçimler çok kademelidir. Saran, bu zamana kadar uzaktan yakından odalar camiasında hiç bulunmadı. Bizim camia sağ sol fark etmez geleneklerine çok bağlı bir camiadır” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde