Sabıkalı galericiye Michelangelo davası

Sabıkalı galericiye Michelangelo davası

İtalyan şirket, ressam Michelangelo Pistoletto'ya ait eserleri iade etmediği için Artist Sanat Galerisi'ne dava açtı.

Sabıkalı galericiye Michelangelo davası
16px
24px
07.07.2021 09:03
ABONE OLgoogle

İtalyan ressam Michelangelo Pistoletto'ya ait eserler, Galleria Continua S.R.L. tarafından satılması için Artist Sanat Galerisi'nin sahibi Orhan Dağhan Özil'e bırakıldı.

Daha önce kaçakçılıktan tutuklanan Özil, iddialara göre satılan eserlerin bedellerini şirkete ödemedi, satılmayan eserleri de iade etmedi.

Akşam'dan Neslihan Keskin'in haberine göre İtalyan galeri şirketi, bunun üzerine sözleşmeyi 26 Ocak'ta feshetti. Özil ile Artist Sanat Galerisi hakkında eserlerin bedelleriyle ilgili de iki icra takibi başlatıldı ve ihtarname gönderildi.

Davalılar, 4 eseri takas olarak sattıklarını, diğer eserlerin ise ellerinde güvende olduğunu söyledi. Ardından Özil, eserlerin iadesi konusunda taahhüt verdi.

Davalıların 15 Kasım 2020'de satılmayan eserleri iadesi ve satılan eserlerin ise bedellerini ödemesi gerekiyordu. Ancak türlü bahanelerle bu işlemler gerçekleştirilmedi.

Eserlerin üçüncü kişilere satışının önlenmesi ve iadesini isteyen şirketin dilekçesinde; "Eserler hakkında mahkemece ihtiyati tedbir kararı verilmesini istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde