Sabancı'nın enerji şirketleri Toroslar'ın yaralarını sarıyor

Sabancı'nın enerji şirketleri Toroslar'ın yaralarını sarıyor

Sabancı Holding ve E.ON ortaklığı çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Enerjisa Enerji ve Enerjisa Üretim, faaliyet bölgeleri olan Adana ve çevresinde yaşanan orman yangınlarında zarar gören vatandaşlar için harekete geçti.

Sabancı'nın enerji şirketleri Toroslar'ın yaralarını sarıyor
16px
24px
31.07.2021 09:03
ABONE OLgoogle

Türkiye’de 10 milyon üzerinde müşteriye elektrik dağıtımı ve perakende satış hizmeti veren Enerjisa Enerji, yangından etkilenen müşterilerinin elektrik fatura ödeme tarihlerini 3 ay vade ile erteleme karar aldı. Yangından etkilenen müşteriler 444 4 372 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayarak erteleme imkanından yararlanabilecek. Vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Enerjisa Enerji tarafından hazırlanan erzak ve ihtiyaç malzemelerini içeren kolilerinin yer aldığı araçlar ise yola çıkarılarak Adana ve Osmaniye’deki ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırıldı.

ENERJİSA ÜRETİM, YANAN EVLERİ YENİLEMEYİ PLANLIYOR

Enerjisa Üretim ise çalışan güvenliği ve enerji arz sürekliliğini sağlama prensipleri doğrultusunda aldığı hızlı önlemlerin yanı sıra elindeki tüm imkanları ilk andan itibaren bölgedeki yangın söndürme faaliyetleri için seferber etti. Konaklama ve lojistik desteklerinin yanı sıra itfaiye ekiplerine ve bölge halkına ekipman, iş makinesi, gıda ve su yardımlarını hızlıca devreye alan şirket, yangından zarar gören hayvanlar için de veterinerlik desteklerini sürdürüyor. Öte yandan Enerjisa Üretim, Adana ve çevresindeki etki bölgesinde bulunan ve yangından zarar gören köylerde, yanan evleri yenileme, yanan bahçelerdeki ürünleri satın alma, yaralı hayvanlara uzun süreli veteriner desteği sağlama, telef olan hayvanlarla ilgili de farklı yardım paketleri sunma gibi konularda projeler geliştirmeyi hedefliyor. 

Adana, Mersin ve Osmaniye’de elektrik arzının devamlılığı adına, yangından zarar gören elektrik hatları ve şebeke unsurları Enerjisa Enerji’nin bölgedeki elektrik dağıtımından sorumlu şirketi Toroslar EDAŞ tarafından onarılıyor. Toroslar EDAŞ ekipleri yangın felaketinin neden olduğu olağanüstü şartlarda sahada tüm güçleriyle mücadele ediyor.

“TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMAKTAN GERİ DURMUYORUZ”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, “Son günlerde ülkemizin farklı bölgelerinde ortaya çıkan orman yangınları hepimizi derinden üzdü. Bir kez daha, birlik ve beraberliğimizin, dayanışma ruhumuzun test edildiği zor bir dönemden geçiyoruz. Bu yangınların yaralarının sarılabilmesi, yaşanan bu çevre felaketlerinden zarar gören insanlarımızın acılarının hafifletilmesi, mağduriyetlerinin giderilmesi için hepimize büyük sorumluluk düştüğüne inanıyoruz. 90 yılı aşkındır bu ülkeye değer katmayı en büyük önceliği olarak görmüş; ‘bu topraklardan kazandığını bu topraklara geri verme’ ve özel sektörün gerektiğinde inisiyatif alma kabiliyeti prensipleriyle, tüm gücünü ülkesi ve milleti için seferber etmiş bir Topluluk olarak, yaşanan bu zorlu süreçte de taşın altına elimizi koymaktan geri durmuyoruz” dedi.

“BU ZOR GÜNLERDE DE ABONELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Enerjisa Enerji’nın görevli olarak faaliyet gösterdiği Toroslar bölgesinde ve Enerjisa Üretim’in hidroelektrik santrallerinin yer aldığı Adana ve çevresinde yaşanan orman yangınlarında zarar gören vatandaşların ve abonelerinin bu zor günleri atlatmalarında her zaman yanlarında olacaklarını ifade eden Kıvanç Zaimler şöyle devam etti: “Biz yaptığımız işi hiçbir zaman sadece bir ticari faaliyet olarak görmedik. Enerji gibi, ülkemiz açısından son derece stratejik öneme sahip bir sektörde kamu hizmeti sunduğumuzun farkındayız. Bu hizmeti verirken önceliğimiz çalışanlarımızın, paydaşlarımızın ve bölge haklının güvenliğini ön planda tutarken; aynı zamanda müşterilerimizin yaşadığı sıkıntılar karşısında hakkaniyetli ve sorumlu bir duruş sergilemek. Topluluk olarak genlerimize işlemiş bu sorumlu duruşun bir gereği olarak, bu zor günlerde halkımızın yanında olacağız. Hayata geçirdiğimiz destek programları ve uygulamalarla, onların karşı karşıya olduğu sıkıntıların giderilmesine, yaşadıkları acının dinmesine bir nebze de olsa katkıda bulunacağız.”

HER FİDAN BİR UMUT

Enerjisa Üretim’in gönüllülük esası ile "Her Fidan Bir Umut" diyerek başlattığı kampanya ile geçen yıl 100 bin fidan dikilmişti. Zaimler, yaşanan bu orman yangınları sonrası 2021 yılı başında koyduları yıllık 250 bin fidan dikme hedefini daha da artıracaklarını açıkladı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde