Sabancı'dan Erdoğan'a 'At' daveti

Sabancı'dan Erdoğan'a 'At' daveti

Sevil Sabancı, attan düşen Erdoğan'ı binicilik tesislerine davet etti.

Sabancı'dan Erdoğan'a 'At' daveti
16px
24px
19.03.2008 08:00
ABONE OLgoogle

SIEC Kurucusu Sevil Sabancı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı binicilik sporu için İstinye'deki tesislerine davet etti.

2003'te Başbakan Erdoğan'ın yanlış yönlendirmeler ve ısrarlar üzerine ata binerken talihsiz bir kaza geçirdiğini hatırlatan Sabancı ”O çok kötü bir kazay-dı. Ben başbakanımızın yerinde olsaydım bir daha at görmek istemezdim. Ama Başbakanımızın sporcu kimliği var. Kendisini S Uluslararası Binicilik Merkezi'ne bekliyoruz. Burada çok rahatlıkla stres atabilir, bir nevi terapi görebilir. Kendisine bütün tecrübelerimizi aktarabiliriz. Sporcu kimliğiyle gençlere örnek olan Başbakanımızın ata sporumuz olan biniciliği hobi olarak bile yapması yeni yetişecek sporcularımız içinde büyük moral olur” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın çok yoğun gündemle oldukça stresli ve yorucu bir ortamda bulunduğunu ifade eden Sabancı, “Fırsat buldukça hobi olarak binicilik sporu yapabilir. Bu onu çok rahatlatacak ve huzur verecektir” ifadelerini kullandı.

Binicilikte 2008 atılım yılı olacak

Uluslararası Binicilik Merkezi (SIEC), 2008 yılını atılım ve yeniden yapılanma yılı olarak planlıyor. İstinye'deki SIEC'de, merkezin kurucu Sevil Sabancı, Binicilik Federasyonu Başkanı Armağan Özgörkey ve Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Ekinci, spor medyasının temsilcileriyle biraraya geldi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Önümüzdeki yaz aylarında hayata geçirilmesi hedeflenen, Türkiye'nin yeni nesil sporcularının yetiştirilmesine yönelik 'Pony Projesi' ile zihinsel bedensel engelli çocukların rehabilitasyonunu hedefleyen 'Hypoterapi'den oluşan iki ayrı sosyal sorumluluk projesinin alt yapı çalışmaları devam etmektedir.

Erhan Köknar/Yeni Şafak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde