Sabancı: İyi ekonomi için demokrasi şart

Sabancı: İyi ekonomi için demokrasi şart

Sabancı Holding, 29 Ekim dolayısıyla “Birlikten Cumhuriyet Doğar” sloganıyla bir kampanya başlattı.

Sabancı:  İyi ekonomi için demokrasi şart
16px
24px
28.10.2016 08:47
ABONE OLgoogle

Tanıtım toplantısında konuşan Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, 2017’de daha iyi bir ekonomi beklediklerini söylerken, demokrasi ve serbest piyasa ekonomisinin hukuk devletinin olduğu ülkelerde daha fazla geliştiğine dikkat çekti.

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, 2017’de daha iyi bir ekonomi beklediklerine işaret ederek, Türkiye’nin büyüme modelini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin 2002-2009 arasında yakaladığı hızlı büyüme oranlarına dönebilmesi için ‘model’ değişikliğine gitmesi gerektiğini anlatan Kurtul, Türkiye’nin kısa vadede büyümeyi yine iç tüketimin etkisi ile sağlayabileceğini dile getirdi.

Bu sistemde yüzde 3.5 olarak hedeflenen büyüme rakamının üzerine çıkılamayacağını kaydeden Kurtul, “Büyümeye destek olan yine iç tüketim olacak artı kamu harcamaları devreye girecek tasarruf ise daha sonraki yıllarda başlıyor. Aslında doğru model özel yatırım, tasarruf ve ihracat şeklinde olmalı. Sağlıklı büyüme bu şekilde yakalanabilir” değerlendirmesini yaptı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kampanyalarını anlatmak için düzenlenen sohbet toplantısında gündeme ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Kurtul, Türkiye’nin düşük büyüme oranlarına rağmen bütçe dengelerinde iyi bir konumda olduğunu aktardı. Kurtul, “2017’de daha iyi bir ekonomi bekliyoruz” yorumunu yaparken, demokrasi ve serbest piyasa ekonomisi ile hukuk devletinin olduğu ülkelerin daha fazla geliştiğine dikkat çekti.

Uçurumdan dönüldü

Sabancı Holding, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’ne ve değerlerine olan inancıyla birlik ve beraberliğe verdiği önemin altını çizdiği bir kampanyaya imza attı. Zafer Kurtul, 2014’te “Birlikten Cumhuriyet doğar” sloganı ile ilk kampanyalarını düzenlediklerini belirterek, 15 Temmuz’da Türkiye’nin uçurumun eşiğinden döndüğünü ve bu nedenle bu yılki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının farklı bir anlam taşıdığını sözlerine ekledi.

19 bin bayrak dağıttı

Sabancı Holding kampanya kapsamında 18 bin beyaz yakalıya bayrak dağıttı. Bin bayrak da bayilere dağıtıldı. Holding, bu yıl Cumhuriyet Bayramına özel bir film hazırladı. Film çıkış noktasını, Sabancı Holding ve Cumhuriyet’in bu yol arkadaşlığından alırken kampanya ise, merhum Sakıp Sabancı’nın “İşte Hayatım” adlı kitabında gençliğe 10 öğüdünden esinlenerek hazırlandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde