Sabah yazarı Dilek Güngör: Pandemide 30 Bin restoran kapanmış

Sabah yazarı Dilek Güngör: Pandemide 30 Bin restoran kapanmış

"Sektörde irili ufaklı restorandan esnaf lokantası ve kafesine kadar 150 bin işletme vardı. Bunların 30 bini kapanmış ya da dükkânı devretmiş. Bir ay daha beklenirse 5 bine yakın restoran, kafe, lokantanın da topun ağzında olduğu söyleniyor."

Sabah yazarı Dilek Güngör: Pandemide 30 Bin restoran kapanmış
16px
24px
16.06.2021 07:49
ABONE OLgoogle

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, pandemi sürecinin en çok yeme-içme sektörü ve turizmi vurduğunu belirterek, "Cebinde biraz nakdi olan restoran, kafe, lokanta sahipleri dükkânı tamamen kapatmamak için oradan aldı, oraya verdi. Kimi kira ödemek için bankalardan borçlandı. Gayrimenkul varlığı olan satıp parasıyla elemanlarının maaşını veya kirasını ödedi. Bunları nereden mi biliyorum? Sirkeci'de Atatürk'ü ağırlayan asırlık Konyalı Lokantası da kepenk indirdi!

Bizzat yaşayanların anlattıklarından...Tabii, devletin kısa çalışma ödeneği, kira ve ciro desteği bir nebze olsun yaralarına merhem oldu olmasına da…" diye yazdı.

150 bin esnaf lokantası ve kafenin 30 bininin kapandığını ya da dükkânlarını devrettiğine işaret eden Güngör, "Yetkililerin söylediğine göre, sektörde irili ufaklı restorandan esnaf lokantası ve kafesine kadar 150 bin işletme vardı. Bunların 30 bini kapanmış ya da dükkânı devretmiş. 

Bir ay daha beklenirse 5 bine yakın restoran, kafe, lokantanın da topun ağzında olduğu söyleniyor. 

Aşılama o kadar hızlandı ki… Takip etmişsinizdir. Dün itibarıyla yerinde aşılama uygulaması başladı.

35 milyon doz aşıya ulaşıldı. Bir taraftan vaka sayıları da azalıyor.

Hal böyleyken, pazar günü yasağını kaldırmak için temmuzu beklemenin anlamı var mı, bilemiyorum." ifadelerini kullandı. Yazının tamamı için tıklayın...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde