Saat&Saat en büyük mağazasını İstanbul Havalimanı'nda açtı

Saat&Saat en büyük mağazasını İstanbul Havalimanı'nda açtı

2006 yılında toptandan perakendeye geçiş yapan Saat&Saat, mağaza sayısını 120'ye çıkardı.

Saat&Saat en büyük mağazasını İstanbul Havalimanı'nda açtı
16px
24px
29.05.2019 18:09
ABONE OLgoogle

Saat&Saat en büyük mağazasını bu yıl İstanbul Havalimanı’nda açtı. 203 metrekare alana sahip mağaza,Saat&Saat’in amiral gemisi olacak.

Saat&SaatYönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, saat sektöründe geçtiğimiz aylarda bir durgunluk olduğunu ama son zamanlardaki satışlardaki artışla farkı kapattıklarını söyledi.  

Saat sektöründe yaşanan en büyük sorun sahte saat olduğunu vurgulayan Kaya, "Sahte ürünler birçok internet sitesi vasıtasıyla orijinal diye satılıyor. Konuya ilişkin hem gümrüklerle hem de Ankara’daki bürokratlarla görüşmeler gerçekleştiriyor. Ticaret Bakanlığı’nın ciddi çalışmaları neticesinde ülkeye sahte saat girişi neredeyse durma noktasına geldi" dedi.

İstanbul Yeni havalimanı'nda açtıkları mağazaya ilginin yoğun olduğunu söyleyen Kaya, bu yıl Metropol İstanbul, İstinye Park İzmir ve Konya’da da üç yeni mağaza açacaklarını söyledi.

Ünlü markaları getirdi

Saat&Saat, 1994 yılında kuruldu. İlk olarak Bossini, daha sonra ise Adidas saatlerinin Türkiye distribütörlüğünü aldı.

Markanın dönüm noktası 2000 yılında yaşanan ekonomik kriz sonrasında Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya’nın çabalarıyla DKNY markası Saat&Saat bünyesine katılması oldu.

2006 yılında toptandan perakendeye geçiş yapan Saat&Saat, Fossil grubu ile anlaşma yaparak Emporio Armani, Fossil gibi markaların Türkiye distribütörlük haklarını aldı.

2016 yılında dünya markası Welder’in tüm haklarını satın alan ve Wesse gibi kendi saat markalarını da portföyüne ekleyen Saat&Saat, 2017’de Cerruti 1881 markasının Türkiye lisans anlaşmasını ve 2018’de ise Polo Trophy markasının dünya haklarını alarak global arenaya adım attı.

Saat&Saat bugün Maurice Lacroix, Versace, Emporio Armani, Gc, Guess, Michael Kors, Fossil, Tommy Hilfiger, Diesel, Armani Exchange, Marc Jacobs, DKNY, Skagen gibi dünyaca ünlü 30’a yakın markanın Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor.

Saat&Saat’in 120 mağazası, 140 satış noktası ve 400 bayisi bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde