SPK'dan Önder Tavukçuoğlu'na bu kez de TeknoSa için rekor ceza

SPK'dan Önder Tavukçuoğlu'na bu kez de TeknoSa için rekor ceza

SPK, sicili kabarık '@derinhisse' adlı Twitter hesabı ve 'derinhisse.com' internet sitesini yöneten Önder Tavukçuoğlu'nu bu kez Teknosa hisselerinde yakaladı. Kurul, Tavukçuoğlu'na 1 milyon 175 bin 29 lira ceza kesti

SPK'dan Önder Tavukçuoğlu'na bu kez de TeknoSa için rekor ceza
16px
24px
17.07.2020 07:08
ABONE OLgoogle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) daha önce bir çok kez ceza kestiği, '@derinhisse' isimli Twitter hesabını yöneten Önder Tavukçuoğlu'nu bu kez Teknosa (TKNSA) hisselerinde yakaladı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Tavukçuoğlu, '@derinhisse' Twitter hesabı ve 'derinhisse.com' internet sitesi üzerinden Teknosa hisseleri hakkında takipçilerine al veya tut tavsiyesi verdikten hemen sonra hissede satışa geçti. Bunun üzerine Kurul, Tavukçuoğlu'na 1 milyon 175 bin 29 lira idari para cezası kesti.  SPK’dan Önder Tavukçuoğlu’na 1.2 milyon lira ceza: Başkalarına al dedi, kendisi sattı

HİSSE FARKLI, YÖNTEM AYNI

Tavukçuoğlu'na, aynı yöntemi kullandığı Reysaş Lojistik hisselerindeki işlemleri nedeniyle SPK tarafından geçtiğimiz haziran ayında 1 milyon 175 bin 29 lira para cezası kesilmişti.

SİCİLİ KABARIK

Yönettiği sosyal medya hesapları ve sahibi olduğu internet sitesi SPK ve Borsa İstanbul'un radarından hiç düşmeyen Tavukçuoğlu'na, Dardanel ve Deva Holding hisselerindeki işlemleri nedeniyle de önleyici tedbir yaptırımları uygulanmıştı. 

Öte yandan Önder Tavukçuoğlu, sosyal medya hesabından (@derinhisse) yaptığı paylaşımda "Bir tane al sat tut tavsiyesi yok varsa ispatlayan amenna. Bu yüzden susuyorum yargı sürecini bekliyorum" sözlerine yer verdi.

SPK'dan, borsa cambazı Önder Tavukçuoğlu'na 1.2 milyon ceza

Borsa Gündem

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde