SPK, 17 isme yasak getirdi

SPK, 17 isme yasak getirdi

SPK, Lider Faktoring hisseleriyle ilgili Twitter ve Telegram üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili 17 kişiye işlem yasağı getirdi

SPK, 17 isme yasak getirdi
16px
24px
28.05.2022 15:08
ABONE OLgoogle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Lider Faktoring (#LIDFA) pay piyasasında 17 Mayıs 2022 ile 26 Mayıs 2022 tarihleri arasında meydana gelen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak yapılan incelemeler sonucunda, 17 kişiye işlem yasağı uygulanmasını kararlaştırdı.

Kararla ilgili SPK bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul, Twitter ve Telegram üzerinden LIDFA payının fiyatı ile ilgili olarak yatırımcıların kararlarını etkilemek ve bu suretle menfaat temin etmek amacıyla yanıltıcı nitelikte paylaşımlarda bulunulduğunu belirledi.

Bunun üzerine Kurul, söz konusu paylaşımlarla ilgisi olduğu tespit edilen, aralarında Abit Koyuncu, Ahmet Kızılırmak, Elif Mehmetoğlu, Emine Demirel, Emre Demirel, Emre Kızılırmak, Fatma Özay, Gizem Şevval Dağdibi, Halit Yalçınkaya, Hasan Mehmetoğlu, Hüseyin Temizsoy, Kemal Göktoğ Dağdibi, Saim Özay, Salim Koyuncu, Selvihan Temizsoy, Onur Yılmaz ve Zöhre Demirel'in bulunduğu 17 yatırımcıya 30 Mayıs 2022 tarihli işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

BİST tedbir getirmişti

Borsa İstanbul, piyasa kapanışının ardından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği bildirimde, SPK'nın yasak getirdiği 17 kişiden Onur Yılmaz hariç olmak üzere 16 isme 3 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" tedbirleri uygulanacağını açıklamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde