SEC'ten Binance ve CEO'su Zhao'ya dava

SEC'ten Binance ve CEO'su Zhao'ya dava

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dünyanın en büyük kripto borsası Binance ve kurucusu Changpeng Zhao’ya federal menkul kıymetler yasalarının ihlal edildiği gerekçesiyle dava açtı.

SEC'ten Binance ve CEO'su Zhao'ya dava
16px
24px
05.06.2023 16:26
ABONE OLgoogle

ABD federal mahkemesinde Pazartesi günü açılan bir davada SEC, Binance’in diğer ihlallerin yanı sıra ticaret kontrollerini yanlış beyan ettiğini ve kayıtsız menkul kıymet satarak yatırımcı koruma kurallarını çiğnediğini iddia etti.

SEC Başkanı Gary Gensler yaptığı açıklamada, "On üç suçlama aracılığıyla, Zhao ve Binance kuruluşlarının çıkar çatışması, açıklama yapmama ve yasayı hesaplı bir şekilde ihlal ettiğini iddia ediyoruz. Halk, zor kazandığı varlıklarını bu platformlara veya yasa dışı platformlara yatırmaktan sakınmalıdır.” ifadelerini kullandı

Binance şirket olarak konu hakkında yorum yapmazken, Binance CEO’su Zhao Twitter'dan yaptığı açıklamada, ekibinin söz konusu şikâyeti inceleyeceğini söyledi.

Söz konusu gelişmenin ardından Binance, kendi sitesinden bir açıklama yayınladı. Dava sebebiyle hayal kırıklığına uğradıklarının belirtildiği açıklamada “Başından beri SEC’in soruşturmalarında aktif olarak işbirliği yaptık ve sorularını yanıtlamak, endişelerini gidermek için çok çalıştık. Son zamanlarda soruşturmalarını çözmek için iyi bir anlaşmaya varmıştık. Ancak çabalarımıza rağmen bugünkü şikayet ile bu süreç sona erdi. SEC bunun yerine tek taraflı hareket etmeyi ve dava açmayı seçti. Bu seçim bizi üzdü” dedi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı

“Bir SEC yaptırım eyleminin konusu bile olmamalı. Platformumuzu en güçlü bir şekilde savumak niyetindeyiz. Binance.US platformundaki kullanıcı varlıklarının risk altında olduğuna dair tüm iddialar tamamen yanlıştır. Binance ve Binance.US dahil Binance bağlı kuruluş platformlarındaki tüm kullanıcı varlıkları güvenlidir ve aksi yöndeki tüm iddialara karşı güçlü bir şekilde savunuruz. Bu gelişmelerden hareketle SEC'in buradaki amacının hiçbir zaman yatırımcıları korumak olmadığı görülüyor; durum gerçekten böyle olsaydı, Binance.US platformunun güvenliğini ve emniyetini gösterme çabalarımız konusunda bizimle düşünceli bir şekilde iletişim kurardı.”

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde