S-400'ler kargo uçaklarına yüklenmeye başladı

S-400'ler kargo uçaklarına yüklenmeye başladı

Rus avia.pro sitesinin iddiasına göre Türkiye'nin satın aldığı S-400'ler, dün gece Rusya'da askeri nakliye uçaklarına yüklenmeye başlandı.

S-400'ler kargo uçaklarına yüklenmeye başladı
16px
24px
09.07.2019 04:32
ABONE OLgoogle

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan S-400'lerin sevkıyatı yakında başlıyor.

Daha önce deniz yoluyla Türkiye'ye gönderilmesi planlanan hava savunma sistemlerinin uçaklara yüklenmeye başlandığı bildirildi.

Rusya'da Yandex haber bülteninde yayın yapan Avia.Pro isimli havacılık sitesinin haberine göre, S-400'leri yükleme işlemi dün gece başladı.

Haberde, "Bazı kaynakların teyit ettiğine göre, birkaç saat önce S-400 füze sistemlerinin askeri uçaklara yüklenmesine başlandı. Uçaklar Türkiye'ye sistemleri teslim edecek" denildi. Haber "Rus S-400'leri Türkiye'ye yollandı" başlığı ile duyuruldu.

İLK BATARYA MÜRTED’E

S-400 sistemi için Türkiye de hazırlıklarını tamamladı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra adı “Mürted” olarak değiştirilen Akıncı Üssü’ne, Rusya Devlet Silah Şirketi'nin istekleri doğrultusunda “özellikli” hangarlar ve rampa yerleri inşa edildi.

S-400’lerin muhafazası ve bakımlarının yapılacağı devasa büyüklükteki hangarlar, S-400’ler için hazırlandı. Yine sistem için komuta kontrol merkezi de kuruldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde