Rusya'nın gaz planı çarşıya uymadı

Rusya'nın gaz planı çarşıya uymadı

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rusya'nın petrol ve gaz gelirlerinin beklentinin altında kaldığını fakat petrol ve doğalgaz dışı gelirlerinde artış yaşandığını ifade etti.

Rusya'nın gaz planı çarşıya uymadı
16px
24px
17.05.2023 18:29
ABONE OLgoogle

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, ülkesinin petrol ve doğalgaz dışı gelirlerinde artış yaşandığını belirterek, “Ancak sorun petrol ve gaz gelirlerinde. Koşulları, bütün indirimleri göz önünde bulundurursak şimdilik planların gerisinde kaldıklarını görüyoruz” dedi.

Siluanov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başkanlık ettiği hükümet toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Bütçe gelirlerinin, toplam planlanan yıllık gelirlerin yüzde 30’una ulaştığına işaret eden Siluanov, “Bütçe giderleri ise yüzde 39 oranında gerçekleşti. Bu nedenle, bütçe konusunda düzeltmemiz gereken geçici bir dengesizlik var” şeklinde konuştu.

Siluanov, petrol ve doğalgaz dışı bütçe gelirlerinde artış yaşandığını belirterek, “Petrol ve doğalgaz dışı gelirler planlandığı gibi artıyor. Yani, muhtemelen yıl sonuna kadar petrol ve gaz dışı gelirlerde hafif bir artış bekliyoruz” dedi.

Petrol ve doğalgaz gelirlerinde ise düşüş yaşandığını vurgulayan Siluanov, “Ancak sorun petrol ve gaz gelirlerinde. Koşulları, bütün indirimleri göz önünde bulundurursak şimdilik planların gerisinde kaldıklarını görüyoruz” yorumunu yaptı.

Avrupa Birliği ülkeleri, Aralık 2022’de, Rusya’dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasında anlaşmaya varmıştı.

Başta Çin ve Hindistan olmak üzere Rus petrolü almaya devam eden çok sayıda ülke de olası yaptırım risklerine işaret ederek Rusya’dan indirim talebinde bulunuyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde