Rusya istedi, Türkiye yapıyor: Mir yeri TROY geliyor

Rusya istedi, Türkiye yapıyor: Mir yeri TROY geliyor

Bakan Nebati, Finansal İstikrar Komitesinin 6. toplantısına ilişkin, "Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde uygulanan selektif kredi politikasının devam ettirilmesi hususunda mutabık kaldık" ifadesini kullandı.

Rusya istedi, Türkiye yapıyor: Mir yeri TROY geliyor
16px
24px
28.10.2022 08:40
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Finansal İstikrar Komitesi'nin 6. toplantısını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Toplantıda küresel ve yerel makroekonomik gelişmeleri ele aldıklarını kaydeden Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde etkin bir şekilde uygulanan selektif kredi politikasının devam ettirilmesi hususunda mutabık kaldık" değerlendirmesinde bulundu. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda, küresel ve yerel makroekonomik gelişmelerle önceki dönemde atılan politika adımları, Türkiye'nin finansal sistemine olan etkileri bağlamında irdelendi ve Türkiye Ekonomi Modeli ile elde edilen kazanımların devam edebilmesi adına yeni adımlar istişare edildi.

'Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde etkin bir şekilde uygulanan selektif kredi politikasının, yakalanan ivmeye önemli bir katkı sağladığı gözlemlenerek, bu politikanın güçlü bir şekilde devam ettirilmesine' karar verildi.

TROY yurt içinde ve dışında yaygınlaştırılacak

Ayrıca 'Türkiye'nin Ödeme Sistemi' TROY'un yurt içi ve dışında yaygınlaştırılması adına bir yol haritasının oluşturulmasında mutabık kalan Komite, bu amaçla ilgili paydaşların dahil olduğu bir çalışma grubunun oluşturulması ve gerekli adımların ivedilikle atılması kararını aldı. 

Rusya Merkez Bankası Başkanı'nın niçin Türkiye'ye geldiği belli oldu

Açıklamada, Komite'nin, sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme için önemli bir unsur olan finansal istikrarın korunması adına bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi.

Dünya'dan Kerim Ülker, "Rusya Merkez Bankası Başkanı sessizce neden Türkiye'ye geldi" başlığıyla bir yazı yazmıştım. Yazıda bir ayrıntı da Rus ödeme sistemi Mir yerine Türk ödeme sistemi Troy'un da masada olduğunu belirtmiştim. 

Yazıda, Troy kartlar Amerikalı AMEX ve Discover sistemleriyle aktif işbirliği içinde olduğunu, Troy'un Mir ile işbirliği yapması durumunda Amerikalı şirketlerin mevcut ortaklığa son verebileceği riskini vurgulamıştım. Şimdi Troy tekrar gündemde" diye yazmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde