Rusya'dan "uranyumlu mühimmat uyarısı"

Rusya'dan "uranyumlu mühimmat uyarısı"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İngiltere'nin Ukrayna'ya sevk etmeyi planladığı zayıflatılmış uranyumlu mühimmatı ilk önce kendi adasında denemesi gerektiğini söyledi.

Rusya'dan "uranyumlu mühimmat uyarısı"
16px
24px
23.03.2023 20:56
ABONE OLgoogle

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, başkent Moskova’da düzenlediği haftalık basın toplantısında, gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu

“İngiltere’nin Ukrayna’ya zayıflatılmış uranyumlu mühimmat sevk edeceği” yönündeki açıklamasını değerlendiren Zaharova, “Londra, ilk önce kendi adasında bu konuda deneme yapabilir. Bu ‘sdandart’ silahı onlar her zaman kullandı. Orada bu tür deneyleri yapma imkanınız var. İlk önce ölümcül sonuçları hissedin, ondan sonra başkalarına gönderin.” ifadesini kullandı.

Söz konusu mühimmatların kullanılmasıyla ortaya çıkacak etkilerinin kontrol altında tutulamayacağını vurgulayan Zaharova, Ukrayna’da 1986’da Çernobil Nükleer Santralinde, Japonya’da da 2011’de Fukuşima Nükleer Santralinde kazaların yaşandığını anımsattı.

"MOLDOVA'YA GEREKLİ CEVABI VERMEK ZORUNDA KALACAĞIZ"

Zaharova, Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanı Niku Popesku’nun, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya yönelik uyguladığı yaptırımlara katılacakları yönündeki açıklamasına değinerek, “AB’nin bu adımları tepkisiz kalmadı. Kişinev, bu yaptırımlara katılırsa, Moldova’ya gerekli cevabı vermek zorunda kalacağız. Bu, bizim tercihimiz olmayacak, dostça olmayan adımlara bir cevap olacak.” ifadelerini kullandı.

Rusya, İran ve Azerbaycan arasında en kısa zamanda üçlü formatta görüşmeler yapılacağı umudunu paylaşan Zaharova, bu konuda destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

NE OLMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde, İngiltere Savunma Bakanlığında Devlet Bakanı Baroness Annabel Goldie, Rusya ile savaşması için Ukrayna'ya seyreltilmiş uranyum mühimmati göndereceğini açıklamıştı. Putin, Goldie'nin bu açıklamasından sonra "Eğer nükleer içeriğe sahip mühimmatlar Ukrayna'ya ulaşırsa, bunun bir bedeli olur. Karşılığını veririz." diye konuşmuştu.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde