Rusya’dan doğalgaz resti: Bin metreküp gaza 2 bin Euro

Rusya’dan doğalgaz resti: Bin metreküp gaza 2 bin Euro

Rusya'nın Luhansk ve Donetsk'i resmen tanımasının ardından bazı ülkeler Rusya'ya yönelik yaptırım kararlarını hayata geçirmeye başladı. Bu yaptırım kararları karşısında nasıl bir adım atacağı merak konusu olan Putin'den tehditvari bir açıklama geldi.

Rusya’dan doğalgaz resti: Bin metreküp gaza 2 bin Euro
16px
24px
23.02.2022 05:56
ABONE OLgoogle

NATO ile Rusya arasındaki Ukrayna krizi dün itibarıyla yeni bir boyuta taşınırken, enerji fiyatları açısından da kritik gelişmeler yaşanıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerini tanıma kararının ardından bugün Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kuzey Akım 2 projesinin onay sürecini başa alma kararını aldıklarını duyurdu.

Baltık Denizi'nin altından Almanya’ya taşınan Rus gazı kapasitesini 55 milyar metreküpten 110 milyar metreküpe çıkaracak olan proje, ABD'nin yaptırım tehditleriyle gecikmeli olarak tamamlanmıştı ve onay süreci de yavaş işletiliyordu.

Son kararla projenin devreye alınmasının belirsiz bir geleceğe ertelenmesinin, zaten yüksek olan doğalgaz fiyatlarının daha da yükselmesine neden olması bekleniyor.

Nitekim, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Başkanı Medvedev, Almanya'nın kararı üzerine Twitter'dan yaptığı açıklamada, “Avrupalıların doğal gaza 2000 Euro ödeyeceği yeni dünyaya hoş geldiniz” dedi.

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde