Rusya'daki iş gücü açığında sıra CEO'larda

Rusya'daki iş gücü açığında sıra CEO'larda

Rusya'da her geçen gün iş gücü açığı derinleşiyor. Mavi yakalılar ve bilişimcilerden sonra ülkede yönetici açığı da ortaya çıkmaya başladı.

Rusya'daki iş gücü açığında sıra CEO'larda
16px
24px
26.05.2023 23:21
ABONE OLgoogle

Rusya'da mavi yakalılar ve bilişimcilerden sonra yönetici kademesinde de iş gücü açığı belirdi. İnsan kaynakları servislerinden bilgi alan Kommersant gazetesi yönetici açığının ardında yaşanan göç dalgasının bulunduğu görüşünde.

Şirketlerin yönetici açığını kapatmak için yüksek maaş vermeye hazır olduğu, uzaktan ya da aynı anda iki organizasyonda birden çalışmaya razı geldiği bildiriliyor.

Cornerstone'dan Olga Voroşilova son bir yılda yönetici personel talebinin iki katına çıktığını söyledi. En yoğun açık petrol, metal, kimya ve tarım sektörlerinde. Voroşilova şirketlerin önceden açık pozisyona üç ayda bir aday bulabildiğini, son dönemde ise bu sürenin altı aya çıktığını dile getiriyor.

Ruspartners'dan Dina Akimova da 2022'de çok sayıda üst ve orta kademe yöneticinin ülkeden ayrıldığına dikkat çekti. Akimmova yılda 60 milyon rublenin (750 bin dolar) üstünde maaş alan yönetici kategorisinde her 3 kişiden 1'inin ülkeden ayrıldığını belirtiyor. 20-60 milyon ruble arası gelire sahip her 4 yöneticiden 1'i de Rusya'yı terk etmiş durumda.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde