Rusya, Türkiye kararının nedenini açıkladı

Rusya, Türkiye kararının nedenini açıkladı

Rusya'nın Türkiye'ye uçuşları durdurma kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kararın Türkiye'de korona virüs vakalarının keskin biçimde artması nedeniyle aldığını belirtti.

Rusya, Türkiye kararının nedenini açıkladı
16px
24px
14.04.2021 04:38
ABONE OLgoogle

Sputnik'te yer alan habere göre; günlük basın toplantısında açıklamalarda bulunan Peskov'a Rusya'nın Türkiye ile havayolu ulaşımını kısıtlama kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna'ya verdiği destekle ilişkili olup olmadığı, bu kararda siyasi arka plan bulunup bulunmadığı soruldu.

Peskov, "Hayır. Bu durum, tamamen epidemiyolojik bir nitelik taşıyor. Karar, Türkiye'deki vakaların oldukça keskin bir artmasıyla ilişkili" diye yanıt verdi. Türkiye'de oteller açılmaktan vazgeçti! Zarar 1.5 Milyar Dolar

Peskov, daha önce ofisi dışındaki programlara katılmamayı tercih eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Engels ziyaretinin gazeteciler tarafından 'pandeminin bittiği' şeklinde yorumlanmasına da açıklık getirdi.

Peskov, "Birincisi pandemi bitmedi ve burada yorum çıkarılması gereken bir durum yok. Maske dönemi sona ermedi, pandemi devam ediyor.

Rusya'daki durum komşu ülkelere göre daha iyi ancak pandeminin bittiğini söylemek yanlış olur. Maalesef komşu ülkelerde, Avrupa ülkelerinde, Türkiye'de çok tehlikeli bir tırmanış var" ifadelerini kullandı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Korona virüsle Mücadele Merkezi’nin Türkiye ile havayolu ulaşımının 15 Nisan tarihinden 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini açıklamıştı.

Golikova, Rusya vatandaşlarının sağlığını korumanın bir öncelik olduğunu belirterek, tur operatörlerine Türkiye tur satışlarına ara vermelerinin önerildiğini de söylemişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde