Rusya Dışişleri Bakanlığı, Obama'ya yasak getirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Obama'ya yasak getirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, aralarında eski ABD Başkanı Barack Obama'nın da olduğu 500 kişinin Rusya'ya girmesini yasakladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Obama'ya yasak getirdi
16px
24px
19.05.2023 20:24
ABONE OLgoogle

Rusya Dışişleri Bakanlığı, bugün yaptığı bir açıklamada ABD’nin eski Başkanı Barack Obama’nn, Rusya’ya girişinin yasaklandığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kararın Washington tarafından alınan yaptırım kararlarına tepki olarak alındığı ifade edildi. Öte yandan Obama’nın yanında 500 ABD vatandaşının daha Rusya’ya girişi yasaklandı.

Bakanlık ayrıca Rusya’nın Mart ayında casusluk şüphesiyle tutukladığı Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich’in ABD’nin konsolosluk erişimine yönelik son talebini de reddettiğini söyledi.

Söz konusu kararın, ABD’nin, geçtiğimiz ay Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Birleşmiş Milletler’e seyahat eden medya mensuplarına vize vermeyi reddetmesinin neden olduğu da ifade edildi.

Öte yandan yine Bakanlıktan yapılan açıklamada “Washington’ın, Rusya’ya yönelik tek bir düşmanca saldırılarının güçlü bir tepki görmeden karşılıksız kalmayacağını öğrenmesinin zamanı geldi.” İfadeleri kullanıldı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde