Rusya 1 Milyar Euroluk şirketi 1 Euroya kapattı

Rusya 1 Milyar Euroluk şirketi 1 Euroya kapattı

Batılı devletlerin Rusya'ya yönelik yaptırımları devam ederken Rusya, Norveç'e büyük bir darbe vurdu.

Rusya 1 Milyar Euroluk şirketi 1 Euroya kapattı
16px
24px
14.09.2022 18:28
ABONE OLgoogle

Rus petrol şirketi Rosneft, ülkeden çekilen Norveç enerji şirketi Equinor'un Rusya'daki varlıkları için sadece 1 euro ödedi.

Norveç’in en büyük enerji şirketi Equinor, Rusya'dan tamamen çıkan ilk Batılı petrol üreticisi oldu. Medyaya yansıyan haberlere göre şirket bunun için ağır bir bedel ödedi.

Reutres, Rus devlet petrol şirketi Rosneft’in, Equinor’un Rusya’daki varlıkları için sadece 1 euro ödediğini duyurdu. Devlet kontrolündeki Norveçli grubun, bu anlaşmayla Rusya  pazarına ilişkin gelecekteki yükümlülüklerinden ve yatırım taahhütlerinden vazgeçmesine izin verdi.

Anlaşma, Equinor ile Rosneft'in temsilcileri arasında haftalarca süren müzakerelerin ardından sonuçlandı. Kremlin’in de onay verdiği anlaşma ile, Equinor yaklaşık 1 milyar dolar değerindeki varlıklarını, gelecekteki yatırım yükümlülüklerini ve taahhütlerini Rosneft'e devretti.

Rusya'daki varlıklarının defter değerini şirket bu yılın ilk çeyreğinde 1,1 milyar dolar olarak bildirmişti.  Şimdi bu değer “sıfıra” indi.  Norveçli petrol ve gaz devi, 30 yılı aşkın bir süredir Rusya'da faaliyet gösteriyordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde