Ruslar euro yerine yuan biriktiriyor

Ruslar euro yerine yuan biriktiriyor

Rus finans şirketi Finam'ın yaptırdığı anket sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Rusların birikim yaparken en fazla tercih ettiği 3. para birimi Yuan. Yapılan birikimin tutarı ise euro cinsinden birikimlerden 2 kat fazla.

Ruslar euro yerine yuan biriktiriyor
16px
24px
16.03.2023 22:53
ABONE OLgoogle

Rus İzvestiya gazetesi, Rus merkezli finans şirketi Finam Holding tarafından yaptırılan anketin sonuçlarını okurlarıyla paylaştı.

Ankete göre Rusların yüzde 39'u Rus rublesini tercih ederken ABD doları yüzde 28.3 ile ikinci sırada yer aldı.

Çin'in para birimi yuan Rusların birikimlerin yüzde 17'lik paya sahipken onu yüzde 8.4'le euro, yüzde 6.9'la Hong Kong doları ve yüzde 1.9'la İsviçre frankı izledi.

Köklü finans ve brokerlik kuruluşları da Rusların yuana ilgisini doğruladı.

'Tsifra Broker' şirketinden İzvestiya'ya yapılan açıklamada, geçen yıl piyasada yuana daha önce görülmemiş bir ilgi gösterildiği, 2022 başındaki jeopolitik krizin ve yaptırım cepheleşmesinin bunda etkili olduğu kaydedildi.

Rus finans uzmanları, bu durumun Rusya'da birikim için geleneksel olarak kullanılan başlıca yabancı para birimlerinin itibarına darbe vurduğunun altını çizdi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde