Ruslar bu sene tatile gelmiyor

Ruslar bu sene tatile gelmiyor

Türkiye Rus turistleri beklerken, Rusya, şu koronavirüs ile ilgili kısıtlamalar tamamen kaldırılsa bile, Rus turistlerin gidebileceği ülke olmadığını açıkladı.

Ruslar bu sene tatile gelmiyor
16px
24px
15.06.2020 13:02
ABONE OLgoogle

Rusya’nın turizm bakanlığı olan Rosturizm kurumunun başkanı Zarina Doguzova (fotoğrafta), Rus NTV televizyonuna verdiği demeçte, “Şu anki durum itibarıyla Rus truristleri haziran ayında kabul etmeye hazır ülke yok” dedi.

Kurum olarak dış partnerlere sürekli kontakt halinde olduklarını söyleyen Doguzova, “Seferlerin başlatılması konusunu tartışıyoruz. Kimleri temmuz ortası, kimileri ağustos ayını işaret ediyor. Ancak Rus turistleri kabul etmeye hazır olan ülke yok. Temaslarımız ve hazırlıklar sürüyor” diye konuştu.   Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin'e dedim ki 'Önlerini açın, Türkiye'ye gelsinler'

Rusya'da şu an yasak olan yurt dışı uçuşların 15 Temmuz'da normale dönmesi bekleniyor.

Türk tarafında da Rus turistlerin gelişi için haziran opsiyonu gündemde değil. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, turizmde yoğunluk için temmuz ayını işaret etmişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde