Rus ortak Turkcell'de 4 yönetim kurulu üyesini istemedi

Rus ortak Turkcell'de 4 yönetim kurulu üyesini istemedi

GSM operatörü Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu dışındaki en büyük hissedarı Rus Letterone şirketi, Turkcell yönetiminde dört ismin değişmesini talep etti...

Rus ortak Turkcell'de 4 yönetim kurulu üyesini istemedi
16px
24px
05.01.2022 14:39
ABONE OLgoogle

Bloomberg’in aktardığı açıklamaya göre, Rus milyarder Mihail Fridman'ın kontrolündeki şirket LetterOne'ın, ortağı olduğu Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin yönetim kurulundaki dört ismin değişmesini istiyor.

Turkcell’in yüzde 19,8’ine sahip olan şirket, Afif Demirkıran, Nail Olpak, Hüseyin Arslan ve Julian Horn-Smith'in görevden alınmalarının Turkcell'in yönetimini iyileştirmek ve uluslararası yatırımcıları çekmek için bir adım olacağını açıkladı. Şirket bu isimlerin yerine dört bağımsız yönetici önerdi.

DAHA ÖNCEDE TALEPLERİ VARDI

Geçtiğimiz aylarda da Turkcell’in ikinci büyük hissedarı LetterOne, şirketin bazı politikalarında değişiklik yapmasını talep ederken, Turkcell bu taleplere katılmadığını ve tüm hissedarlar yararına hareket ettiğini açıklamıştı.

Turkcell’in Türkiye Varlık Fonu (TVF) dışındaki en büyük hissedarı Letterone, ABD sermaye piyasası kurulunun kamuoyu açıklama platformunda Turkcell yönetimine ekim ayında ilettiği bir mektubu yayımlamıştı. 

Mektupta faaliyetlerden serbest nakit akışının artırılmasını, şirketin farklı alanlardaki iştirak ve faaliyetlerinden daha fazla değer yaratılmasını, şirket yönetim kurulu yapısında değişiklikler yapılması ve daha yüksek temettü dağıtmasını istemişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde