Rus oligark Abramoviç Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü

Rus oligark Abramoviç Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü

Rus oligark Roman Abramoviç, Rusya-Ukrayna müzakeresi öncesi Erdoğan'la görüştü.

Rus oligark Abramoviç Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
16px
24px
29.03.2022 08:17
ABONE OLgoogle

İki ülke arasındaki savaşın ardından sıkça adı gündeme gelen Abramoviç’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sırasında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanında oturduğu görüldü.

Rus oligark Abramoviç daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüştü. Abromoviç kendisine yönelik yaptırımlar öncesi iki yatını Türkiye'ye getirmiş, Türkiye'de yatırım yapacağı, bir de futbol kulübü alacağı iddia edilmişti.

Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptıkları telefon görüşmesinde, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul'da yapılması konusunda mutabık kalmıştı.

Görüşmelerin yapılacağı Dolmabahçe'deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi önünde sabah erken saatlerden itibaren hareketlilik yaşandı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Görüşmeleri çok sayıda yabancı gazeteci de takip ediyor. 

ERDOĞAN HEYETLERE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısıklı'daki konutundan çıkarak Rusya - Ukrayna Müzakere Heyetleri Toplantısı için Dolmabahçe'ye hareket etti. Heyetlerin ofise girmesinin ardından gelen Erdoğan görüşmeler öncesi bir konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşması şöyle:

"Sevgili dostlar, kıymetli heyet üyeleri Türkiye'ye ve İstanbul'umuza hoşgeldiniz. Böylesine kritik bir dönemde sizleri misafir etmekten barışı tesis etme yolundaki gayretlerinize katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Toplantılarınızın ve yapacağınız görüşmelerin şimdiden ülkeleriniz bölgemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Müzakere süreci barışa dair ümitleri yeşertmiştir. Ülkeleriniz adına büyük gayret gösterdiniz. Bu yüzden sizleri şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.

YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ YÜRÜTTÜM

Beşinci haftasına giren çatışmalar dostunuz ve komşunuz olarak bizleri gerçekten derinden üzüyor. Krizin başladığı ilk günden itibaren tırmanmanın önüne geçilmesi amacıyla her düzeyde samimi gayret sarf ettik. Aramızdaki dostluk, komşuluk, insani yakınlık özellikle bu hukukun yerine getirmeye çalıştık. Şahsen kıymetli devlet başkanlarınız başta olmak üzere pek çok mevkidaşın nezninde yoğun diplomasi mesaisi yürüttüm. Dışişleri Bakanım, Milli Savunma Bakanım, Başdanışmanım İbrahim bey de muhataplarıyla sürekli temas halinde oldular. Söz sahibi olduğumuz tüm uluslararası platformlarda her iki tarafında hakkını, hukukunu, hassasiyetlerini koruyan, kollayan, gözeten adilane bir yaklaşım sergiledik.

BARIŞ İÇİN SORUMLULUK ÜSTLENMEKTEN KAÇINMAYIZ

Somut sonuçlar alınması gereken bir döneme girdiğimizi düşünüyoruz. Sizler tarihi bir görev üstlendiniz. Dünya sizlerden müjdeli haberi bekliyor. İşinizi kolaylaştıracak her türlü katkıya hazırız. Barış için sorumluluk üstlenmekten kaçınmayız."

YATLARINI TÜRKİYE'YE GETİRMİŞTİ

Abromoviç kendisine yönelik yaptırımlar öncesi iki yatını Türkiye'ye getirmiş, Türkiye'de yatırım yapacağı, bir de futbol kulübü alacağı iddia edilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde