Rumlardan KKTC Cumburbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da ölüm tehdidi

Rumlardan KKTC Cumburbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da ölüm tehdidi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği İngiltere'de Rumlar tarafından ölümle tehdit edildi. Ertesi gün ise Güney Kıbrıs'ta spor müsabakasında Türk bayrağını indirdiler.

Rumlardan KKTC Cumburbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da ölüm tehdidi
16px
24px
29.03.2023 21:27
ABONE OLgoogle

Semih Demirhan

Güncelleme: 30.03.2023

DÜN SALDIRI BUGÜN BAYRAK İNDİRME

Güney Kıbrıs'ın sahil ilçesi Baf skandal bir olaya ev sahipliği yaptı. İlçedeki uluslararası bisiklet yarışı kapsamında asılan Türk bayrağı indirildi. CNN Türk'e konuşan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise dün yaşanan saldırı girişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tatar, 'Hiç bir İngiliz yetkili bana 'geçmiş olsun' demedi. Hukuk çevreleri gereğini yapar diye düşünüyorum biz mesajımızı ilettik. Demokrasinin beşiği olduğunu iddia ettikleri bir yerde benim söz hakkımın engellenmeye çalışılması çok yakışıksız' dedi.

SALDIRI VE ÖLÜM SLOGANLARI

Tatar'a saldırı girişiminde bulunan bir grup Rum, "Türkler Kıbrıs’tan dışarı", "Kıbrıs Rum'dur, Tatar'a ölüm" sloganları attı.

Bir etkinliğe katılmak için İngiltere'nin başkenti Londra'ya giden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a saldırı girişiminde bulunuldu.

Rum bir grup tarafından gerçekleştirilen saldırı girişiminde "Türkler Kıbrıs'tan dışarı, Kıbrıs Rum'dur, Tatar'a ölüm" sloganları atıldı.

Söz konusu olaya ilişkin açıklama yapan Ersin Tatar, "Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar. 'Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm' sloganlarıyla önümüzü kestiler." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a yönelik saldırı girişimi sonrasında Patronlar Dünyası KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na ulaşarak konuyu kendisine sordu.

"BÖYLE BİR SALDIRIYI BEKLİYORDUK"

Rumların Ersin Tatar’a yönelik saldırı girişiminin şaşırtıcı bir olay olmadığını söyleyen Ertuğruloğlu, “Açıkçası bu olaya şaşırdığımızı söyleyemeyiz. Böyle bir saldırı zaten bekliyorduk. Rauf Denktaş’ın yaptığı bir ziyarette de aynısı olmuştu. Kuzey Kıbrıs’ın varlığına, Kuzey Kıbrıs Türkü’nün varlığına tahammülü olmayan Rumların, ne kadar ırkçı, bağnaz, hakimiyetçi bir zihniyete sahip olduğu böylece tekrar gözler önüne serilmiş oldu. Kendilerini iyi tanırız. Seviyesizlik, hadsizlik yapabileceklerini zaten iyi biliyoruz” dedi.

Tatar’a yönelik saldırının şikayet edileceğini belirten Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, “Dünyanın yanlış Kıbrıs politikalarından dolayı bu saldırıyı ne kadar dünya çapında duyurabiliriz orası meçhul. Sonuç olarak KKTC uluslararası bir ortamda resmi olarak tanınmayan bir ülke, diplomatik olarak tanınmıyor. Dünyanın, Tatar’a yönelik saldırı girişimini de ne kadar ciddiye alarak gündemine taşıyacağı da belli değil. Umarım dünya insanları, bu görmek istemedikleri olayları görür” diye konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın sağlık durumu ile ilgili de konuşan Ertuğruloğlu, “Cumhurbaşkanımızın sağlık durumunda olumsuz bir gelişme olduğunu sanmıyorum. Fiziki bir saldırıya maruz kalmadı. Olay engellendi” ifadelerini kullandı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde