Rum Kesimi’nden Kıbrıslı Türklere pasaport tehdidi

Rum Kesimi’nden Kıbrıslı Türklere pasaport tehdidi

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kapalı Maraş'ın bir kısmının daha açılması ile ilgili adıma karşılık olarak Kıbrıslı Türklere yönelik yaptırımlara hazırlanıldığını duyurdu.

Rum Kesimi’nden Kıbrıslı Türklere pasaport tehdidi
16px
24px
26.07.2021 05:30
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ziyareti sırasında Kapalı Maraş ile ilgili açılım kararını duyurması ile birlikte Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden (GKRY), Kıbrıslı Türklere yönelik tehdit açıklaması geldi.

GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, yaptığı basın açıklamasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kapalı Maraş’ın bir kısmının daha açılmasına yönelik adımına karşılık Kıbrıslı Türklere yönelik önlemler almayı düşündüklerini belirtti.

Anastasiadis, bu önlemlerin anayasa ve Yeşil Hat Tüzüğü'ne uygun olması için çalışma başlattıklarını ve ellerinde kapsamlı bir isim listesi olduğunu belirtti.

“KIBRIS PASAPORTUNA SAHİP OLAMAZLAR” 

Ayrıca kendisine yöneltilen, “KKTC ile GKRY arasındaki kapıları kısıtlamaktan mı söz ediyorsunuz?” sorusuna olumsuz cevap veren Anastasiadis, “Seyahat belgelerini geri almaktan söz ediyorum. Kıbrıs Cumhuriyeti'ni tanımayan ve kendi devleti olduğunu iddia eden biri Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportuna sahip olamaz” dedi.

“SORGULAMAK İSTEYENLER MAHKEMEYE GİTSİN”

Daha sonra kendisine yöneltilen, “Mahkemeye başvursunlar derken, etkilenenleri mi kast ediyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Anastasiadis, “Elbette. Eylemimizin yasadışı olduğunu düşünürlerse mahkemeye başvursunlar” 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde