Rönesans, Türkiye'nin en büyük işletmesini kime satıyor?

Rönesans, Türkiye'nin en büyük işletmesini kime satıyor?

Danimarkalı ISS Facilities, Ilıcak Ailesi’ne ait Rönesans İşletme Hizmetleri şirketinin tamamını satın alıyor.

Rönesans, Türkiye'nin en büyük işletmesini kime satıyor?
16px
24px
21.06.2021 05:41
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin en önemli inşaat şirketlerinden biri olan ve uluslararası müteahhitlik ligi ENR’de 23’üncü sırada yer alan Rönesans Holding, son yıllarda yaptığı şehir hastaneleri ile de biliniyor.

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in yazısından göre Rönesans Holding’in inşa ettiği yapılar arasında İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Adana Şehir Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri yer alıyor.

Ilıcak Ailesi’ne ait Rönesans Holding, sağlık yatırımlarının işletilmesi amacıyla 2015 yılında kurulan Rönesans İşletme Hizmetleri şirketlerini kurdu. Toplamda 9 bin 500 yatak kapasitesine ulaşarak, sunduğu destek hizmetlerle sağlık sektöründe Türkiye'nin en büyük işletmecisi olan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı A.Ş’de bir satış süreci yaşanıyor.

Dünyanın en büyük dış kaynak hizmeti sağlama şirketi olan Danimarkalı ISS Facilities, Ilıcak Ailesi’ne ait Rönesans İşletme Hizmetleri şirketinin tamamını satın alıyor.

Rekabet Kurumu başvuruyu kaldırdı

Satış süreci Rekabet Kurumu’nun resmi sitesinde yer aldı. Duyuruyu öğrendikten sonra satışın neleri kapsadığını, bundan sonra kamuya ait bu hastanelerde hangi birimlerin Danimarkalı şirket tarafından önetilip yönetilmeyeceğini öğrenmek adına Rönesans Holding’e ulaşmaya çalıştım.

Rönesans Holding, bir açıklama yapılmayacağını ifade etti. Öte yandan Rekabet Kurumu da, var olan satış başvurusunu sitesinden de kaldırdı.

Türkiye’de uzun zamandır faaliyet gösteren Danimarkalı şirketin Ankara, Antalya, Bursa, İzmir şubeleri ve Adana, Gaziantep, Eskişehir, Denizli bölge ofislerinde 40 binden fazla çalışanı var. ISS Türkiye’de, 4 binden fazla müşteriye, 5 bin noktada hizmet sunuyor. Küresel cirosu 69 milyar Danimarka Kronu (96 milyar TL) olan ISS’nin hisseleri Nasdaq ve Kopenhag Borsası’nda işlem görüyor.

Yazının devamı için tıklayın

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde