Robot süpürge, kadının görüntülerini tuvalette çekti

Robot süpürge, kadının görüntülerini tuvalette çekti

Bir teknoloji firmasına ait robot süpürgenin içinde gizli kamera olduğu ortaya çıktı. Robot süpürgedeki o kamera, bir kadının tuvaletteki anlarını kayda aldı. O anlar sosyal medya platformu Facebook'ta yayınlanınca gündem oldu.

Robot süpürge, kadının görüntülerini tuvalette çekti
16px
24px
20.03.2023 08:15
ABONE OLgoogle

Dünyaca ünlü robot süpürge üreticisi iRobot'un Roomba J7 serisi, evinde tuvalete giden bir kadının görüntülerini kaydetti. Görüntülerde mor tişortlü, yüzü bulanık bir kadın tuvalette görülüyor.

FOTOĞRAF SIZINTISI DOĞRULANDI

MIT Tech Review, kaydedilen görüntülerin 2020'de Facebook, Discord ve diğer platformlardaki özel gruplara Scale AI bünyesinde çalışan Venezüellalı geliştiriciler tarafından sızdırıldığını duyurdu. iRobot sözcüsü James Baussmann, Insider'a fotoğraf sızıntısını doğruladı.

iRobot'un Roomba J7 serisi robot süpürgesinin test sürümleri tarafından çekilen görüntüler, daha sonra, yapay zekayı eğitmek için kullanılan ses, fotoğraf ve video verilerini etiketlemeleri için dünyanın dört bir yanındaki işçilerle sözleşme yapan bir girişim olan Scale AI'a gönderildi. Scale AI çalışanları da görüntüleri kapalı gruplarında paylaştı.

"YAZILIMCI FİRMAYLA SÖZLEŞME İPTAL EDİLDİ"

Roomba'yı üreten iRobot, robot süpürgelerin "ücretli veri toplayıcılar ve çalışanlar" tarafından şirketin makine öğrenme yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olacak test birimleri olarak kullanıldığını söyledi. Bu açıklama, Amazon'un iRobot'u satın almak için 1.7 milyar dolarlık bir anlaşmayı tamamlamaya çalıştığı sırada geldi ve teknoloji şirketlerinin topladıkları verileri nasıl kullandıkları ve korudukları konusunda soruları gündeme getirdi.

Öte yandan görüntüleri çeken robot süpürgenin test robotu olduğu, piyasaya sürülmediği iddia edildi.

Ek olarak, iRobot sözcüsü James Baussmann, Insider'a verdiği görüşte, sorunun robotun yazılımından kaynaklandığını ve yazılımcı firmayla sözleşmenin iptal edildiğini duyurdu.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde