Reuters ve TRT, Linkedin’de birbirine girdi

Reuters ve TRT, Linkedin’de birbirine girdi

İngiltere merkez haber ajansı Reuters, İstanbul bürosu için yayımladığı iş ilanı tartışmaya sebep oldu. AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarının haberleştirilmesini iş ilanına koyan Reuters’a TRT’den karşılık geldi.

Reuters ve TRT, Linkedin’de birbirine girdi
16px
24px
25.12.2022 17:22
ABONE OLgoogle

Reuter İstanbul Bürosu’nun şef yardımcılığı pozisyonuna yönelik ilanda, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iktidarda olduğu yirmi yılda Türkiye’yi modern laik geleneklerden uzaklaştırdı ve Güney Kafkasya’dan Kuzey Afrika’ya uzanan bölgede iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü” denilerek, “Enflasyon ve hırpalanmış liranın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit ettiği Erdoğan’ın iktidarındaki kritik dönemeci” iyi şekilde haberleştirebilecek birine ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Reuters’ın ilanı

TRT’DEN YANIT

TRT’nin İngilizce yayın yapan TRT World kanalı, Linkedin üzerinden benzer bir ilanla karşılık verdi. Londra’da muhabirlik pozisyonu için açılan ilanda, “Art arda gelen Britanya hükümetlerinin COVID-19, Brexit, küresel ekonomik kriz gibi meydan okumalara yanıt vermekteki başarısızlığı İngiliz siyasetini karmaşa içine soktu… Kraliçe Elizabeth’in ölümüyle, Orta Çağ’dan kalma Kraliyet’in varlığı tartışılıyor. Bu konularda haber yapabilecek muhabirlere ihtiyacımız var” denildi.

TRT World’un ilanı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde