Reuters: Dolardaki yükselişi ABD'nin Doğu Akdeniz açıklaması tetikledi

Reuters: Dolardaki yükselişi ABD'nin Doğu Akdeniz açıklaması tetikledi

Reuters haber ajansı, gün içinde 7.96 TL’yi geçen doları Merkez Bankası’nın döviz rezervlerindeki erimenin yanı sıra Amerika’nın Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de gerilimi tırmandırmakla eleştirmesinin yükselttiğini yazdı.

Reuters: Dolardaki yükselişi ABD'nin Doğu Akdeniz açıklaması tetikledi
16px
24px
14.10.2020 15:55
ABONE OLgoogle

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nın, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yeniden sondaj faaliyetlerine dönmesiyle ilgili açıklamasında, “ABD, Türkiye’nin 11 Ekim’de Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de yetki sahibi olduğu bölgelerde yenilenen arama faaliyetlerini duyurmasından üzüntü duymaktadır. Türkiye’nin açıklaması, tek taraflı olarak bölgede tansiyonu artırmakta ve NATO müttefiklerimiz Türkiye ile Yunanistan arasında hayati öneme haiz istikşafi görüşmelerin yeniden başlamasını kasti olarak zorlaştırmakta. Baskı, tehditler, gözdağı ve askeri faaliyetler gerilimleri çözmeyecektir” ifadelerine yer verilmişti. Dolar kurunda yeni zirve: 7,96

Sismik araştırma gemisi Oruç Reis, Akdeniz’de çalışma yürüteceği alan için 12 Ekim’den başlayıp 22 Ekim’de sona erecek yeni NAVTEX duyurusunun ardından dün (12 Ekim) sabah saatlerinde Antalya Limanı’ndan ayrılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde