Reuters: Ak Parti ekonomiyi Mehmet Şimşek'e emanet etmek istiyor

Reuters: Ak Parti ekonomiyi Mehmet Şimşek'e emanet etmek istiyor

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi taraflar, seçildikleri takdirde ekonomi alanında uygulayacakları politikalarını belirlemeye başlıyor. Bu doğrultuda Ak Parti'nin, Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek ile yeniden anlaştığı iddia edildi.

Reuters: Ak Parti ekonomiyi Mehmet Şimşek'e emanet etmek istiyor
16px
24px
16.03.2023 20:43
ABONE OLgoogle

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerine odaklanmışken taraflardan ekonomiye dair önemli adımlar gelmeye devam ediyor. Özellikle Ak Parti’nin seçim beyannamesinde mevcut ekonomi politikalarını terk edeceği yönünde adımlar atacağı iddia edildi.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters’a konuşan dört yetkili, Covid-19 dönemi ile birlikte başlayan ve 2021 ve 2022 yılının ardından Kahramanmaraş merkezli depremlerle birlikte iyice yıpranan ekonomi için farklı bir yol izleneceğini açıkladı.

Konu hakkında Erdoğan’ın beyanname üzerinde çalışmalar yaptığını aktaran Ak Parti’li üst düzey isim, “Seçim beyannamesi son dönemde uygulanan ‘Yeni Türkiye Ekonomi Modeli’ne hiçbir atıfta bulunmuyor. Tamamen eski Ak Parti’nin savunduğu ilkeler enflasyonla mücadele, kamuda hesap verilebilirlik, ihalelerde şeffaflık gibi çeşitli vurgular var” dedi.

"ERDOĞAN SIKINTILI DÖNEMİ MEHMET ŞİMŞEK'LE AŞMAK İSTİYOR"

Bununla birlikte üst düzey isim Başbakan eski yardımcısı ve Maliye eski Bakanı Mehmet Şimşek’in ismini verdi.

“Erdoğan bir şekilde Mehmet Şimşek’le ekonomideki bu sıkıntılı dönemi aşmak istiyor” diyen bir başka kaynak, “Şimşek şu anda bazı büyük uluslararası şirket ve fonlarda çeşitli görevlerde bulunuyor. Bir kez geldi, 11 yıl bakanlık yaptı, yeniden yapar mı bilmem? Ancak diyelim ki, Ak Parti kadrolarına döndü, eminim çok ciddi sözler alacaktır… Diyebilirim ki, bürokraside üst düzey herkesin değişmesi demektir bu” şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANI EKONOMİDE ŞİMŞEK İLE ÇALIŞMAK İSTİYOR"

Bir üst düzey yetkili de, Şimşek’e dair şunları dedi:

“Cumhurbaşkanı ekonomide yeniden Şimşek ile çalışmak istiyor. Onun da politikalarına uygun bir beyanname yazılıyor. Taslak net şekilde, onun da itiraz etmeyeceği şekilde yazılmış durumda. Onun bakan olduğu dönemki ekonomi politikaları taslak beyannamede net olarak yazıyor. Ekonominin yönetiminde onun olmasının getireceği bir çok avantaj sıralayabiliriz. Bu konuda (görüşme için) yakın zamanda bir hamle olacaktır.”

Öte yandan Ak Parti’de Şimşek’in ekonomi yönetiminin başına gelmesiyle birlikte Erdoğan’ın belirlediği “yeni ekonomi modelinin baştan ayağa değişebileceği” konusuna da değinildi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde