Restoran ve kafeler müşteri alamayacak! Sadece paket servisi

Restoran ve kafeler müşteri alamayacak! Sadece paket servisi

17 Mayıs'tan 1 Haziran'a kadar geçerli olacak 'Kademeli Normalleşme Tedbirleri' genelgesine göre, restoranlar müşteri alamayacak, gel-al ya da paket servis hizmeti sunabilecek.

Restoran ve kafeler müşteri alamayacak! Sadece paket servisi
16px
24px
16.05.2021 15:59
ABONE OLgoogle

İçişleri Bakanlığının yayımladığı ve 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar geçerli olacak 'Kademeli Normalleşme Tedbirleri' genelgesine göre, restoranlar müşteri alamayacak, belirlenen saatlerde gel-al ya da paket servis imkanı sunabilecek.  TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in isyanı: Milyonlarca insan mağdur

Genelgenin ilgili bölümü şöyle:

Yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi); 

Hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis, 

Hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis, şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir.

17 Mayıs-1 Haziran arası uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde aşağıda sayılan işyerlerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verilmesine devam edilecektir.

Gazino, taverna, birahane, nargile salonu/kafeleri,

Sinema salonları,

Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,

İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları,

Halı saha, yüzme havuzu, spor salonları,

Hamam, sauna ve masaj salonları,

Lunaparklar ve tematik parklar.

Çay ocakları ise masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

Yukarıda sayılan işyerleri dışında kalan ve tam kapanma döneminde faaliyetlerine ara verilen perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, züccaciye, hırdavat gibi dükkanlar ile büro ve ofisler vb. işyerleri;

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde içerisinde bulunduğu işkolu için belirlenen tüm salgınla mücadele tedbirlerine riayet etmek kaydıyla hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecekler.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde