Resmi Gazetede yayımlandı: Hepsi yıkılacak

Resmi Gazetede yayımlandı: Hepsi yıkılacak

Caretta carettaların alanını işgal eden çardakların hepsi yıkılacak

Resmi Gazetede yayımlandı: Hepsi yıkılacak
16px
24px
16.01.2022 10:47
ABONE OLgoogle

Caretta caretta deniz kaplumbağalarının koruma alanı olarak ilan edilen Antalya'daki alanı işgal eden çardakların hepsinin yıkılmasına karar verildi.

Antalya'nın Aksu ilçesinde batıda Aksu Nehri, doğuda Beşgöz Deresi arasındaki 1,2 kilometrelik Kumköy sahili, geçtiğimiz mart ayında Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 'deniz kaplumbağaları üreme alanı' olarak ilan edildi.

Bölgede 500'e yakın ahşap yapılardan oluşan çardak ve kumsalın çöp içindeki hali tepki çekmişti. Yapılan şikayetler ve suç duyurusu, bölgenin 1. derece doğal sit alanı içinde yer alması ve caretta caretta'ların üreme alanının zarar görmesi nedeniyle harekete geçildi.

HEPSİ YIKILACAK

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, caretta caretta deniz kaplumbağalarının koruma alanı olarak ilan edilen 1.2 kilometrelik Kumköy sahiline kurulan barakaların kaldırılması yönünde Aksu Belediyesi'ne yazı gönderildi.

Yazının ardından harekete geçen Aksu Belediyesi yıkım kararı aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde