Relativity Space'den 1 milyar doları aşkın lansman taahhüdü

Relativity Space'den 1 milyar doları aşkın lansman taahhüdü

Relativity Space girişimi çarşamba günü, Terren 1 roketini Florida'daki Cape Canaveral'daki fırlatma kompleksinden önceki başarısız iki denemenin ardından fırlattı.

Relativity Space'den 1 milyar doları aşkın lansman taahhüdü
16px
24px
26.03.2023 14:59
ABONE OLgoogle

Roket başarılı ayrımdan sonra üst motordaki arıza sebebiyle yörüngeye ulaşamadı.

Neredeyse tamamı 3D baskılı olan roket, sektörde bir ilk olurken başarısızlığa rağmen etkinlik, şirketin gelecekteki test lansmanlarına yönelik değerli veriler sağlayacak.

Şirket, roketlerini ham maddelerden yaklaşık 60 gün içinde uçuşa hazır duruma getirmeye yardımcı olabilen Stargate yazıcıları ile üretiyor. 

Relativity'nin gelir operasyonlarından sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Josh Brost, "Yalnızca yeni bir roket geliştirmekle kalmadık, aynı zamanda o roketin çoğunu üretmek için kullandığımız yepyeni bir üretim platformu da geliştirdik" dedi.

Çarşamba günü yapılan lansman, şirketin ilk küçük roketi olan Terran 1 için düzenlenirken büyük gelir kaynağı olmasını bekledikleri Terran R roketinin geliştirilmesine yönelik bir adım olarak gösterildi. 

Şirketin tamamen yeniden kullanılabilir hale getirmeyi planladığı ve benzerlerine göre yaklaşık 16 kat daha ağır yükleri kaldırabilecek olan Terran R roketi, Ay ve Mars'a uzay aracı da ulaştırabilecek. Şirketin web sitesinde ilk lansmanın 2024 olarak hedeflediği görülüyor. 

Milyarder Mark Cuban tarafından desteklenen şirketin şimdiden 1 milyar doları aşkın lansman taahhüdü var.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde