Rekor üstüne rekor kırıyor

Rekor üstüne rekor kırıyor

İstanbul'un fethini konu alan "Fetih 1453" filminin Avrupa galası Almanya'nın Köln kentinde yapıldı.

Rekor üstüne rekor kırıyor
16px
24px
20.02.2012 07:52
ABONE OLgoogle

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethini konu alan "Fetih 1453" filminin Avrupa galası Almanya'nın Köln kentinde yapıldı. Köln'deki galaya 32 kişilik film ekibi adeta çıkarma yaptı.

Almanya'nın Köln kentinde yapılan Fetih 1453 filminin Avrupa galasına Avrupalı Türkler yoğun ilgi gösterdi. 17 milyon dolarlık bütçesiyle tarihin en pahalı Türk filmi olan Fetih 1453 filminin yönetmeni ve Oyuncuları galanın yapıldığı Köln Cinedom sinemasında filmi sinemaseverlerle birlikte izledi. Kırmızı halıdan yürüyerek sinemaya giren film ekibi izleyiciler tarafından tezahürat ve alkışlarla karşılandı. 4 salonda aynı anda gösterilen filmin ardından 4 numaralı salonda sahneye çıkan filmin yönetmeni Faruk Aksoy ve bazı Oyuncular seyircilere hitaben kısa birer konuşma yaptılar.

FİLMİ ELEŞTİREN YUNAN RADİKALLER

Filmin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yönetmen Faruk Aksoy, filmin çekimlerinin üç yıl sürdüğünü ve bunun dünya standartlarının da üzerinde sayılabileceğini belirterek bazı Yunanlıların filme getirdiği eleştirilere ilişkin soruya "Ben sağduyulu Yunanlıların bu tür tepki içinde olduğunu hiç düşünmedim. Radikaller ise bu tür şeylere bu tarz tepkiler verirler. Şu anda da durumları pek parlak değil zaten. Birde tarihte büyük bir yenilgiye uğradıkları savaşın filmini seyretmek istememelerini anlayışla karşılamak lazım" şeklinde cevapladı.

ŞİMDİDEN REKORU KIRDIK

Avrupa'daki seyirciyi çok olağanüstü bulduğunu belirten Aksoy, sözlerine şöyle devam etti:

"Avrupa'nın rekoru da biliyorsunuz daha önce benim yaptığım Recep İvedik 2 filmindeydi. Bu filmin Perşembe'den bu yana izleyici rakamları o filmin bile çok üstünde. Olağan üstü bir ilgi var. Türkiye'de de şu anda Cumartesi itibariyle izleyici sayısı bir milyona ulaşmış durumda. İnsanlar filmi büyük bir coşkuyla seyrediyor ve bu çok önemli bir şey."

FATİH SULTAN MEHMET OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM

Film'de Fatih Sultan Mehmet'i canlandıran Devrim Evin ise şöyle konuştu:

"Bu güne kadar çok fazla karakter canlandırdım. Biz bir karakteri canlandırırken onu öncelikle çok iyi araştırırız. Bende Fatih'i özellikle okuma anlamında çok fazla araştırdım. Fiziksel olarak çok ciddi eğitimler aldım. Örneğin dört nala giden atın üzerinde ayağa kalkıp ot atmak çok zor bir şeydir. Ben sadece bu sahne olarak için bile çok çalıştım. Üç yıl boyunca Fatih ile yattım kalktım diyebilirim. Onun ruhunu, geçmişte yaşadığını ve insani yönlerini algılamaya çalıştım."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde