Rekor! Fenerbahçe'nin Eljif Elmas’tan kazanacağı para belli oldu…

Rekor! Fenerbahçe'nin Eljif Elmas’tan kazanacağı para belli oldu…

Fenerbahçe'nin Napoli'ye sattığı Eljif Elmas'ın bonservis bedeli belli oldu. Eljif Elmas, 16 milyon Euro'ya Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al-Ahli'ye giden Moussa Sow'u geçerek Fenerbahçe'nin sattığı en pahalı futbolcu olma unvanını eline geçirdi.

Rekor! Fenerbahçe'nin Eljif Elmas’tan kazanacağı para belli oldu…
16px
24px
23.07.2019 09:59
ABONE OLgoogle

Napoli ile Eljif Elmas’ın transferi konusunda anlaşan Fenerbahçe, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) genç futbolcunun satış detaylarını açıkladı.

Fenerbahçe’nin KAP’a yaptığı açıklamada Napoli’nin Eljif Elmas için 16 milyon Euro net ve 3 milyon Euro bonus ödeyeceği bildirildi.

Eljif Elmas böylece Fenerbahçe’nin sattığı en pahalı futbolcu unvanını da eline geçirmiş oldu. Fenerbahçe’nin daha önce sattığı en pahalı futbolcu 16 milyon Euro’ya Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al-Ahli’ye giden Moussa Sow’du.

Sarı-lacivertlilerin tarihi boyunca en çok gelir ettiği futbolcu satışları şöyle;

Josef: 12 milyon Euro

Anelka: 12 milyon Euro

Jay-Jay Okocha: 12,4 milyon Euro

Simon Kjaer: 12,5 milyon Euro

Elvir Baljic: 15,6 milyon Euro

Moussa Sow: 16 milyon Euro

Eljif Elmas: 16 milyon Euro (+1,5)

İşte Fenerbahçe tarafından KAP’a yapılan bildirim:

“Profesyonel Futbolcumuz Eljif Elmas’ın İtalyan Kulübü SSC Napoli’ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 16.000.000 EUR bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri her iki kulüp tarafından eşit oranda paylaşılacaktır.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına ve SSC Napoli kulübünün sportif sonuçlarına bağlı olarak SSC Napoli, Kulübümüze aşamalı olarak azami 1.500.000 EUR bonus bedeli ödeyecektir.

Ayrıca, SSC Napoli tarafından Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde SSC Napoli tarafından elde edilecek transfer bedeline bağlı olarak Kulübümüzün azami 1.500.000 EUR bonus elde etme imkanı bulunmaktadır.

Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde