Reina saldırganına 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1368 yıl hapis cezası!

Reina saldırganına 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1368 yıl hapis cezası!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Ortaköy'de yaşanan Reina saldırısında 39 kişiyi öldürmekten yargılanan sanık Abdulkadir Masharipov'a 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1368 yıl hapis cezası verildi.

Reina saldırganına 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1368 yıl hapis cezası!
16px
24px
07.09.2020 19:38
ABONE OLgoogle

İstanbul Ortaköy’de bulunan eğlence merkezi Reina’ya 2017 senesinin yılbaşı gecesinde düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin 19’u tutuklu 60 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

CEZA YAĞDI

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki duruşma salonlarında görülen davada kararını açıklayan mahkeme, saldırıyı gerçekleştiren Masharipov’a “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, aralarında Şehit Polis Memuru Burak Yıldız’ın da bulunduğu “39 kişiyi kasten öldürme” suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Mahkeme ayrıca Masharipov’a “79 kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etme” suçundan bin 368 yıl hapis cezası ve “Vahim nitelikte ruhsatsız silah taşıma” suçundan 375 bin lira para cezası verdi.

Ayrıca heyet, Masharipov’a cezada indirimi uygulanmamasına karar verdi.

BİR KİŞİNİN DOSYASI AYRILDI

Heyet, saldırının planlayıcılarından olduğu iddia edilen İlyas Mamaşaripov’un “Anayasayı ihlal etmeye yardım etme”, “39 kişiyi tasarlayarak öldürmeye yardım etme” ve “79 kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüse yardım etme” suçlarından toplamda 1432 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Ayrıca heyet, Abdulkadir Masharipov’ın resmi nikâhlı eşi Zarina Nurullayeva, saldırının eylem talimatını verdiği iddia edilen “Ebu Cihad” kod adlı Yasser Mohammed Salem Radown’un da aralarında bulunduğu 46 sanığa “Terör örgütüne üye olmak” suçlarından 6’şar yıl 3’er aydan 12’şer yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası verdi.

Sanık İrfan Taşkan’ın dosyasının ayrılmasına karar veren heyet, 16 sanığın tutukluluk halinin devam etmesine hükmetti.

11 SANIK BERAAT ETTİ

Celil Çelik ile Zarina Nurullayeya’nın tutuklanmasına hükmeden mahkeme, bir sanığın tahliyesine karar verdi. 11 sanık da üzerine isnat edilen tüm suçlamalardan beraat etti.

NE OLMUŞTU?

Önceki celselerde mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un IŞİD'in emir ve talimatlarıyla 1 Ocak 2017'de, saat 01.15 sıralarında Reina'da kaleşnikof otomatik silahla eylemi gerçekleştirdiği belirtilerek “39 kişiyi kasten öldürme” ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini istemişti. Sanık Masharipov hakkında ayrıca “79 kişiyi öldürmeye teşebbüs” ve 6136 sayılı ateşli silahlar kanuna muhalefet suçundan bin 28 yıldan bin 583 yıla kadar hapsi talep edilmişti. Sanık İlyas Mamaşaripov'un da sanık Masharipov'un 6136 sayılı kanuna muhalefet dışındaki suçlarına yardım etmek suçundan 632 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde