Recep Erçin, 'Belediye Başkanının oğluna ait kaçak yerin yıkımı'nı sordu; başkan 'kahve içelim' dedi

Recep Erçin, 'Belediye Başkanının oğluna ait kaçak yerin yıkımı'nı sordu; başkan 'kahve içelim' dedi

Rcep Erçin, Kapadokya Alan Komisyonu'nun hakkında yıkım kararı verdiği, Göreme Belediye Başkanı'nın oğluna ait işletmeyi ziyaret etti.

Recep Erçin, 'Belediye Başkanının oğluna ait kaçak yerin yıkımı'nı sordu; başkan 'kahve içelim' dedi
16px
24px
01.11.2021 13:54
ABONE OLgoogle

Aydınlık Gazetesi Ekonomi Şefi Recep Erçin, Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren'in, daha önce, oğluna ait olan işletme binasını örnek olsun diye yıksa da aynı yere yeniden bir yapı inşa edildiğini, şikâyet üzerine yeni yapıyla ilgili de alan yönetiminin yeniden yıkım kararı aldığı mekanı ziyaret etti.

Erçin'in haberi şöyle;

İşte o mekanı yerinde görmek üzere gittiğimizde “Görkündere Cafe Breakfast” adındaki işletmenin çalışanından, Belediye Başkanı Ömer Eren'in de bahçe katında olduğunu öğrendik. Bunun üzerine Başkan Eren'i terasa çağırmasını rica ettik. 

'50 MİLYON LİRA LAZIM'

Başkan Ömer Eren, yanımızdaki iki iletişimci arkadaşımızla birlikte bizleri gördüğünde gayet sıcak karşıladı ve koyu bir sohbete başladık. Eren ile sohbetimiz bir söyleşi şeklinde olmadığı için tırnak içi ifadelerini haberimizde kullanmayı etik açıdan uygun görmedik. Sohbetimizi sizlere bir izlenim şeklinde aktarıyoruz.

Bölgedeki aşınma ve bazı Peri Bacalarındaki yarıklardan, usulsüz olduğunu öne sürdüğü ancak alan yönetiminin denetimlerine rağmen bir sorunla karşılaşılmayan yapılara kadar birçok konu hakkında, bizzat Belediye Başkanı Eren’den bilgi aldık.

Ömer Eren'e neden belediye merkezinin toz toprak içinde olduğunu sorduğumuzda, bir altyapı çalışması içerisinde olduklarını, bu çalışmalar kapsamında birkaç kez daha kazı yapılması gerekeceğini anlattı. Eren ayrıca Göreme'nin altyapısının tamamlanması için 50 milyon liraya ihtiyaç olduğunu aktardı.

YIKIM İŞLEMİ YAPILMADI

Sohbetimiz sırasında Başkan Eren'e, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kapadokya Alan Başkanlığı Kapadokya Alan Komisyonu'nun, haberimize konu olan ve halihazırda üzerinde sohbet ettiğimiz işletme binasıyla ilgili aldığı kararı hatırlatarak, neden yıkım işleminin yapılmadığını sorduk.

Eren, önce başka izinsiz alanların yıkılması gerektiğini öne sürerek adeta topu taca attı. Eren ayrıca alan yönetimin uygulamalarını beğenmediğini de ifade etti.

İkram kabul etmeme ısrarımıza karşın Başkan Eren, misafir olduğumuzu belirterek, içtiğimiz kahve ve çayın ücretini kendisi ödedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde