Ramazan Kolisi Nedir? Ramazan Kolisi İçeriği Nasıl Olmalıdır?

Ramazan Kolisi Nedir? Ramazan Kolisi İçeriği Nasıl Olmalıdır?

Ramazan ayı yalnızca dini açıdan değil aynı zamanda dayanışmanın ve yardımlaşmanın ön planda olması sebebiyle sosyal açıdan da çok önemli bir aydır

Ramazan Kolisi Nedir? Ramazan Kolisi İçeriği Nasıl Olmalıdır?
16px
24px
09.03.2022 19:05
ABONE OLgoogle

“11 ayın sultanı” olarak anılan Ramazan ayında gerek toplumdaki ihtiyaç sahiplerine gerek iş verenler tarafından çalışanlarına Ramazan kolisi dağıtılır.

Ramazan paketi aynı zamanda pek çok kişi tarafından da en uygun fiyata toplu alışveriş yapma imkanı verdiği için de bireysel satın alımlarda da tercih edilmektedir.

Ramazan Kolisi Nedir?

Erzak kolisi veya kumanya paketi olarak da bilinen Ramazan kolisi temel gıda gereksinimlerinin kombinasyonundan oluşur. Çeşitli gıda ürünlerinin yer aldığı Ramazan kolisi yardımı bu özel ayda yapılabilecek en anlamlı yardımlardan biridir. Ramazan kolisi fiyatları, Ramazan kolisi içeriği ile bağlantılı olarak değişiklik gösterebilir.

Ramazan Kolisinin İçeriği Nasıl Olmalıdır?

Ramazan erzak paketi kahvaltılık ürünlerden bakliyata kadar temel gıda ihtiyaçlarının tümünü kapsamalıdır. Ramazan ayında uzun süre aç kalınması ve bu süre içindeki enerji ihtiyacının en sağlıklı şekilde karşılanması için tüm besin gruplarından dengeli bir şekilde tüketim yapılması gerekir. Bu nedenle Ramazan yardım kolisi besin değeri yüksek, temel gıdalardan oluşmalıdır. Ramazan paketi içindekiler; pirinç, bulgur, nohut, mercimek, fasulye, un, makarna, şeker, tuz, irmik, sıvı yağ, salça, çay, çorba, reçel, zeytin, sürülebilir çikolata ve puding gibi besin maddeleri olabilir.

Ramazan erzak paketi içinde sahurda ve iftarda tüketilecek hem doyurucu hem besleyici gıdalar olmasına özen gösterilmelidir. Vücudun günlük enerji ihtiyacının karşılanmasında önemli görev üstlenen ve temel gıda maddeleri olan bakliyatlar mutlaka Ramazan kolisi içinde bulunmalıdır. Yemeklerin yapımı aşamasında kullanılan sıvı yağ, salça, tuz gibi ürünler de Ramazan erzak paketlerinin olmazsa olmazlarıdır. Soğukta saklanması gerekli olmayan ve bozulma ihtimali bulunmayan ürünlere Ramazan yardım paketi içerisinde yer verilmelidir.

Ramazan Kumanyası Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ramazan kumanyası hazırlarken dikkat edilmesi gereken birçok farklı nokta vardır. Bunların başında Ramazan kolisi içindeki ürünlerin son tüketim tarihleri gelir. Ürünlerin son tüketim tarihi geçmiş ya da yakın zamanda sona erecek olmamalıdır. Bu tür bir durumda ihtiyaç sahiplerine verilen Ramazan kolilerindeki ürünler bayatlayıp bozulabileceği gibi veriliş amacının dışına çıkılmasına neden olacak bir memnuniyetsizlik de oluşabilmektedir.

Ramazan yardım paketi içerisinde bulunacak ürünler, mutlaka yüksek marka bilinirliğine sahip firmalar tarafından üretilen kaliteli ürünler arasından seçilmelidir. Avansas bu konuda beklentileri üst düzeyde karşılayan bir marka olarak Ramazan yardım paketlerinin amacına ulaşması noktasında önemli bir görev üstlenmektedir.

Ramazan erzak paketindeki ürünlerin kaliteli ve güvenilir markalardan alınması gerekliliğinin yanı sıra internet üzerinden yapılan alışverişlerde ürünlerin paketlenmesi ve kargo ile ulaştırılması sürecinde birtakım önlemlerin alındığından emin olunmalıdır. Aksi takdirde kargo sürecinde Ramazan yardım paketi içindeki ürünlerin zarar görmesi, bozulması ve buna bağlı olarak istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınması söz konusu olabilmektedir.

Ramazan Yardım Paketi Kimlere Verilebilir?

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma bilincinin arttığı, manevi duyguların daha ön planda olduğu bu ayda Ramazan yardım paketi toplumdaki ihtiyaç sahibi kişilere verilebilir. Bunların yanı sıra günümüzde pek çok şirket çalışanlarına Ramazan yardım paketi vererek ayni yardımda bulunmayı tercih etmektedir. Avansas farklı içeriklerdeki Ramazan kolileri ile her ihtiyaca ve bütçeye yönelik çözümler üretmektedir.

Ramazan Kolisi Bu Ramazan da Avansas’tan Alınır

En uygun Ramazan kolisi satın almak için Avansas Ramazan kolisi alternatiflerini inceleyebilirsiniz. Farklı içerikleri ve uygun fiyatları ile sizlere avantajlı alışveriş imkanı sunan Avansas üzerinden Ramazan Kolisi, Büyük Ramazan Kolisi ve Mega Ramazan Kolisi çeşitlerinden dilediğinizi satın alabilirsiniz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde