Ramazan Bingöl denetime takıldı!

Ramazan Bingöl denetime takıldı!

AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, o lokanta ile denetime takıldı.

Ramazan Bingöl denetime takıldı!
16px
24px
23.12.2020 10:23
ABONE OLgoogle

İstanbul Tekstilkent’te İstanbul Çevre Yolu kenarında bulunan, AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun birçok toplantı düzenlediği ünlü “RB Ramazan Bingöl Et Lokantası”, Esenler Belediyesi ile ilgili Sayıştay Raporuna yansıdı.

Esenler Belediyesi’nin mülkiyetindeki müstakil 3 katlı binayı kullanan RB Restoran’ın, aylık 28 bin 105 TL kira ödediği bilgisine de yer verilen Sayıştay raporunda özetle şöyle denildi:

“İdarenin bazı taşınmazları, kiralama ihalesi yapılmadan ecrimisil alınarak kullandırılmaktadır. Yasal düzenlemeye göre, İdare taşınmazları ihale suretiyle kiraya vermelidir. İdare taşınmazının işgali devam ederse, işgal süresi için bir tazminat olarak ecrimisil alınmalı; işgalin devam etmesi durumunda taşınmazın tahliyesi için ilgili mülki amire talepte bulunulmalıdır. Bu durumda ecrimisilin bir kiralama yöntemine ve olağan bir taşınmaz yönetim şekline dönüştürülmesinin mevzuata aykırı olduğu açıktır.”

BAŞKANLIK ONAYI İLE SÜRE UZATIMI

Raporda ayrıca, işlemlerin incelenmesi sonucunda 5 adet taşınmazın, kira süresinin bitmesine rağmen ecrimisil alınarak kullandırıldığı ve bu şekilde kira süresinin uzatıldığı tespiti yapıldı.

Söz konusu 5 adet taşınmaz şunlar: RB Restoran, Esenler Kültür Merkezi, Hacı Ahmet Gürses Kreş Anaokulu, Kadir Topbaş Kültür Merkezi, Göktürk Tabiat Parkı.

Raporda yer alan bilgiye göre, RB Restoranı’na, Başkanlık onayı ile 2 defa süre uzatımı verilmiş olması oldukça dikkat çekici. Diğer taşınmazlar için böyle bir ifade söz konusu değil.

“RB RAMAZ BİNGÖL” VE BAŞKAN GÖKSU

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun RB Ramazan Bilgöl Et Lokantası’nda düzenlediği etkinliklerin bazıları şöyle:

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığına atanan Esenler eski İlçe Emniyet Müdürü Celal Sel onuruna verilen veda yemeği, dönemin İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de katıldığı sıra geceleri.

“Şehir Yazarları ve Akademisyenler Esenler’de buluştu” adlı yemekli toplantı.

Köşe yazarları ile iki farklı buluşma yemeği. “Dostlar divanı” toplantısı, İsmail Ağa Cemaati’nin dernek ve kuruluşlarının mensuplarıyla yenilen yemek, kentsel dönüşümle ilgili basın toplantısı, Moğalistan’dan gelen misafirler onuruna verilen yemek.

Odatv

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde