Rabobank'tan dolar tahmini: 7 TL'nin altına gerileyebilir

Rabobank'tan dolar tahmini: 7 TL'nin altına gerileyebilir

Albayrak'ın istifasından sonra doları 8 liranın üzerinde satan ve borsaya giren yabancılarTürkiye'ye gaz vermeye devam ediyor. Yabancı kurumlar arasına Rabobank' da katıldı

Rabobank'tan dolar tahmini: 7 TL'nin altına gerileyebilir
16px
24px
20.11.2020 15:08
ABONE OLgoogle

Berat Albayrak'ın istifasından sonra yabancı kurumlar tarafından yaratılan iyimser hava, Merkez Bankası'nın faiz arttırımı ile iyice bayram günlerine dönüştü. Doları 8 liranın üzerinde satan yabancılar Türkiye için ardı ardına olumlu raporlar yazmaya devam ediyorlar.

“Merkez Bankası bu toplantıyı piyasaları olumlu bir şekilde etkilemek için kullandı.” diyen Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, faizin sembolik olarak gerekenden daha fazla artırılmasının piyasalara daha güçlü bir mesaj vereceğini belirtti.

Matys, Türk yetkililerin yorumlarını çok yapıcı ve olumlu olarak değerlendirirken faiz artırımıyla birlikte Dolar/TL’nin 12 aylık süreçte 7.00 seviyesinin altına inebileceğini belirtti:

“Piyasa beklentileri gerçekleşecek olursa TL dolar karşısında değer kazanarak 7.00 seviyesinin altına inebilir. TL’nin üzerindeki satış baskısı şu an için bitmiş gibi duruyor.”

"Dolar/TL için 2021'in ilk çeyreği boyunca 7.50 gibi bir seviye bekliyoruz."

Commerzbank Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose faiz kararıyla ilgili, “Şunu söylemem gerekiyor ki bugün verilen karar beklentiler dahilinde geldi. Bu uzun zamandır beklenen bir değişimdi.” dedi.
“Türk Lirasının 9 seviyesine gideceğini düşünüyorduk fakat artık böyle bir beklentimiz yok.” diyen Ghose şöyle devam etti:

“Biz 2021’in ilk çeyreği boyunca 7.50 gibi bir seviye bekliyoruz ve TL’nin kademeli bir şekilde zayıflayarak 8.00 seviyesine geleceğini düşünüyoruz.”  Dolar için şoke eden tahmin: Yüzde 20 değer kaybedecek

Naci Ağbal kendini piyasalara karşı kanıtladı

TCMB’nin faiz artırım kararını değerlendiren Gelişen Piyasalar Analisti Richard Segal, “Karar ile birlikte Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığının siyasi kararlardan uzaklaşarak ortodoks politikalara döndüğüne dair hiçbir şüphe kalmadı.” dedi.

Faiz artırımının beklentilerle uyumlu olduğunu ve piyasalar tarafından olumlu karşılandığını belirten Segal, “Tek sorun yeni politikaların ne kadar sürdürüleceği ama yeni yönetime 3-4 ay zaman vermeliyiz.” diye ekledi.

BlueBay Asset Management Kıdemli Gelişen Piyasalar Stratejisti Timothy Ash ise karar ile ilgili, “Naci Ağbal kendini piyasalara karşı kanıtladı, iyi bir karar.” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde