QNB Finansbank'dan büyük satış! Hisseleri yüzde 20 düştü

QNB Finansbank'dan büyük satış! Hisseleri yüzde 20 düştü

QNB Finansbank tarihinin en büyük takipteki kredi portföyünü varlık şirketine sattı. Halka açık olmasına rağmen 959.699.858 TL tutarlı portföy kaça satıldığı gizli tutuldu. Bankanın hisse senedi yaklaşık yüzde 20 değer yitirdi.

QNB Finansbank'dan büyük satış! Hisseleri yüzde 20 düştü
16px
24px
30.09.2019 21:59
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin en büyük bankalarından İş Bankası 1.1 milyar liralık takipteki kredi portföyünü bir varlık şirketine sadece yüzde 2.95 karşılığında bir paraya yani 32 milyon liraya satmıştı.

Takipteki kredi portföy satışı ile ilgili bir haberde QNB Finans'dan geldi. Yaklaşık 1 milyar liraya yakın bir portföy yani 959.699.858 TL tutarlı portföy Hayat Varlık Yönetim şirketine satıldı.

KAÇA SATILDI?

QNB Finans bankacıların oldukça ciddi bir portföy olarak nitelendirdikleri bu büyüklükte satışın kaça yapıldığını açıklamaması tepkilere neden oldu. Banka KAP'a sadece şu açıklamayı yaptı:

"Bankamızın kanuni takip hesaplarında izlenen tahsili gecikmiş alacaklarından bireysel kredi, kredi kartı ve işletme kredilerinden oluşan toplam 959.699.858 TL tutarlı portföy Hayat Varlık Yönetim A.Ş.'ye satılmıştır."

HALKA AÇIK BANKA

QNB Finans'ın halka açık olması ve fiyatı etkileyecek bir rakam olması nedeniyle tutarın açıklanması gerektiği belirtildi.

Nitekim hisse senedinin bugün yüzde 20'ye yakın bir değer kaybı dikkat çekti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde