Putin ile Erdoğan, Astana'da bir araya gelecek

Putin ile Erdoğan, Astana'da bir araya gelecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD, Putin-Biden görüşmesi önerirse değerlendiririz" dedi. Lavrov, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Astana'da bir araya geleceğini açıkladı

Putin ile Erdoğan, Astana'da bir araya gelecek
16px
24px
11.10.2022 13:31
ABONE OLgoogle

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu hafta Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geleceğini açıkladı. Kremlin'den yapılan açıklamada Erdoğan ile Putin'in 13 Ekim Perşembe günü Astana'da bir araya geleceği duyuruldu.

Türkiye'nin Rusya ve Batı arasındaki görüşmelere ev sahipliği olasılığı hakkında konuşan Lavrov, teklifleri dinlemeye niyetli olduklarını, ancak sürecin nereye gideceği hakkında bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

"BU BİR YALAN"

Rusya devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Lavrov, Moskova'nın Batı'yla müzakerelere açık olduğunu vurguladı. Lavrov, "ABD, Rusya'yla müzakerelere açık olduğunu söylüyor ancak bu yalan. Hiçbir ciddi temas teklifi almadık" ifadelerini kullandı.

Lavrov ayrıca teklif gelmesi halinde Putin-Biden görüşmesini de geri çevirmeyeceklerini söyledi. Rus Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamada, "Olası barış görüşmelerine ilişkin her öneriyi dinlemeye hazırız ancak sürecin önceden nereye evrileceğini söylemek zor. ABD, Biden-Putin görüşmesi teklifinde bulunursa değerlendiririz" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde